MENIU

Loredana, tânăra care a găsit un portofel, a fost recompensată cu o casă

Loredana Neagu

O tânără săracă din judeţul Buzău, care a înapoiat un portofel cu 1.000 de lei, a fost recompensată cu o casă. După mai bine de o jumătate de an de la gestul de onoare, fata a aflat că o să aibă propria locuinţă care va fi construită de voluntarii fundaţiei Habitat for Humanity pe un teren pus la dispoziţie de primărie.

După ce a înapoiat un portofel plin cu bani, o tânără foarte săracă de etnie romă a ajuns să fie cunoscută de toţi românii. Loredana Neagu a fost imediat asaltată cu promisiuni. Multe au venit din partea unor politicieni dornici de publicitate care nu s-au şi concretizat. Femeia a aflat însă de curând că va avea casa promisă de o organizaţie umanitară şi că, începând cu sfârşitul lunii decembrie, va putea locui în ea.

"Nu mă aşteptam, eu am găsit portofelul, l-am înapoiat, dar nu credeam. Atâta lume cu suflet mi-a oferit o mână de ajutor.", a spus Loredana Neagu.

Autorităţile din comuna Berca au oferit un teren de 60 de metri pătraţi pe care va fi ridicată locuinţa în care Loredana se va muta cu cei doi copii ai săi. Casa cea nouă va avea două dormitoare, un living, bucătărie şi baie şi va fi racordată la reţeaua de apă şi la energie electrică. Materialele de construcţie vor costa aproximativ 20.000 de euro.

"Începând de săptămâna viitoare echipa Asociaţia Habitat for Humaniy, împreună cu voluntari din localitate şi din Bucureşti, vor începe construcţia unei locuinţe. Ne-am proupus ca de Crăciun Loredana să stea într-o locuinţă nouă", spune Andrei Chirilă - manager proiect Asociaţia Habitat for Humanity.

Loredana Neagu are 21 de ani şi îşi creşte singură cei doi copii. Face parte dintr-o familie cu prea puţine posibilităţi care locuieşte într-o casă construită din chirpici. Singurul venit stabil este adus de tatăl Loredanei, al cărui salariu este de doar 700 de lei.

Mai multe articole despre:
Buzău casă video Loredana Neagu