MENIU

Incendiu devastator, pentru prima dată s-a activat RO-ALERT, oamenii trebuie să stea în case (VIDEO)

Un puternic incendiu a izbucnit, joi, la o fabrică de mobilă de la periferia municipiului Târgoviște. Pompierii ISU Dâmbovița intervin cu autospeciale cu apă și spumă. ISU Dâmbovița a emis, pentru prima dată, alertă prin sistemul RO-ALERT.

În incendiul de la fabrica de mobilă din Târgoviște a fost nevoie de o mobilizare suplimentară de forțe. 15 autospeciale au intervenit la fața locului. Din cauza fumului a fost emisă și o avertizare prin sistemul RO-ALERT. Arderea se manifestă pe o suprafață de 3000 de mp.

În interior se aflau depozitate elemente de construcție și materiale combustibile. 11 autospeciale ce intervin aparțin ISU Dâmbovița, fiind mobilizate 4 autospeciale de la SVSU Târgoviște și OMV Petrom.

Suplimentar, au fost alertate 4 autospeciale de stingere şi încă două autoscări de la ISU Bucureşti-Ilfov care se deplasează spre incendiu", precizează IGSU.

Pompierii recomandă locuitorilor din zona fabricii cuprinse de flăcări să nu părăsească locuinţele

Pompierii recomandă locuitorilor din zona fabricii de mobilă din municipiul Târgovişte, cuprinsă de flăcări, să rămână în locuinţe şi să închidă uşile şi ferestrele, arată un anunţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit sursei citate, pompierii recomandă populaţiei aflate în proximitatea incendiului: să rămână în locuinţe până la stingerea incendiului; să evite deplasarea în zona de manifestare a arderii; să închidă uşile şi ferestrele locuinţelor, pentru evitarea pătrunderii fumului generat de incendiu; să părăsească zona de manifestare şi să identifice locuri sigure, aerisite.

Incendiul se manifestă la nivelul a patru hale, pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp. În interiorul halelor este depozitată mobilă, elemente construcţie mobilă şi materiale inflamabile.

 

Realitatea de Dâmboviţa 

Mai multe articole despre:
null