MENIU

Sute de bătrâni se luptă cu noroiul pentru o pâine

În 2016, sute de bătrâni luptă cu tranşeele să ajungă la magazin sau la poştă. Singurul mijloc de transport care poate face faţă noroiului este tractorul. Şi, pentru ca tabloul să fie complet, seara oamenii din Văleni - Dâmboviţa orbecăie prin întuneric pentru că nu există iluminat stradal, anunţă Realitatea TV. 

Bătrânii care locuiesc în zona Valea Braduleţului din comuna Văleni înoată zilnic în noroi pentru a merge să-şi cumpere o pâine. Cei mai mulţi dintre ei nu reuşesc să iasă din curte şi stau la mila vecinilor mai tineri şi cu cizme de cauciuc mai înalte. 

Oamenii nu au avut niciodată asfalt pe stradă, însă nici şanţuri ca cele care se văd azi. Tranşeele au părut din cauza vehiculelor care lucrează la alte drumuri şi trec cu materiale de construcţii în zonă. Şanţurile au fost distruse, aşa că drumul seamănă mai degrabă cu mlaştină. 

Primarul spune că le înţelege suferinţa celor care l-au votat. El dă vina pe constructor care ar fi trebuit să lase drumul în starea iniţială. 

Localnicii se tem că, dacă situaţia nu se va schimba până când temperaturile vor scădea constant sub zero grade, toate drumurile vor duce către secţiile de ortopedie ale spitalelor. 

Mai multe articole despre:
pâine sat luptă