MENIU

George Scripcaru, primarul Braşovului, cercetat de DNA într-un nou dosar pentru abuz în serviciu

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu şi primarul George Scripcaru sunt acuzaţi de DNA de abuz în serviciu într-un nou dosar.

Aristotel Căncescu este acuzat de abuz în serviciu, alături de el fiind acuzaţi de complicitate la aceeaşi infracţiune Gavril Matei, la data faptei consilier judeţean, şi Cristina Lucia Grama, administrator al unei firme. Toţi cei trei sunt cercetaţi sub control judiciar, în ceea ce îl priveşte pe primarul din Braşov neexistând o măsură preventivă.

"În perioada 2013-2014, inculpaţii Matei Gavril şi Grama Lucia Cristina, în baza unei înţelegeri prealabile frauduloase cu inculpatul Căncescu Aristotel Adrian, au făcut demersuri pentru obţinerea nelegală a unei suprafeţe de 110 mp teren în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov", anunţă procurorii din Braşov într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Artistotel Căncescu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, ar fi făcut demersuri pentru adoptarea şi semnarea unei hotărâri prin care s-a aprobat închirierea terenului respectiv, fără existenţa unei justificări de necesitate şi oportunitate în interes public şi chiar în lipsa unei solicitări din partea conducerii spitalului, precizează DNA.

"După adoptarea hotărârii, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a organizat, în data de 06 septembrie 2013, licitaţia publică cu strigare, după ce anterior caietul de sarcini fusese cumpărat de 3 firme controlate de inculpatul Matei Gavril. Licitaţia a fost adjudecată de societatea administrată de inculpata Grama Lucia Cristina, în condiţiile în care a mai existat o singură ofertă concurentă, care însă a licitat pentru un preţ mai mic decât preţul de pornire al licitaţiei. În aceeaşi zi, inculpata Grama Lucia Cristina a adus la cunoştinţa conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov faptul că suprafaţa de 110 mp astfel închiriată urma să fie destinată construcţiei unei clădiri pentru desfăşurarea de activităţi comerciale", mai spun procurorii.

Firma respectivă nu ar fi îndeplinit condiţiile pentru obţinerea autorizaţiei de construire astfel că "profitând de calitatea de consilier judeţean şi membru al unui partid politic, dar şi de susţinerea din partea preşedintelui Căncescu Aristotel Adrian, inculpatul Gavril Matei şi-a exercitat influenţa la nivelul funcţionarilor Primăriei Municipiului Braşov în vederea obţinerii autorizaţiei de construire, chiar dacă nu erau îndeplinite condiţiile legale", arată DNA.

Ulterior, la data de 7 noiembrie 2013, a fost eliberată o autorizaţie de construire ce a fost semnată printre alţii şi de George Scripcaru, în calitate de primar al municipiului Braşov, "care cunoştea faptul că aceasta fusese emisă fără să fie îndeplinite condiţiile impuse de lege", mai spun procurorii.

Mai multe articole despre:
DNA abuz în serviciu George Scripcaru