MENIU

Furnizorul Ford din Balș se închide! Ce variante au angajații

IAC Bals, jud. Olt Foto: realitateadeolt.net

Fabrica deţinută în Balş de compania din Luxemburg International Automotive Components (IAC), unul dintre furnizorii Ford, a anunţat că disponibilizează 226 de angajaţi, informează realitateadeolt.net. Din păcate nu este singurul caz din județ. Alte două firme, care produc articole de îmbrăcăminte, au anunțat disponibilizări.

 

 


Fabrica deţinută în Balş de compania din Luxemburg International Automotive Components (IAC), unul dintre furnizorii Ford, a anunţat că disponibilizează 226 de angajaţi, potrivit AJOFM Olt.

Vezi cât timp mai au la dispoziție angajații de la IAC Balș pe realitateadeolt.net.

Cu o investiţie de 40 de milioane de euro, IAC Group a construit la Balş, judeţul Olt, una dintre cele mai moderne fabrici de componente auto din zonă. Fabrica inaugurată în 2012 este a 27-a unitate de producţie pe care a dezvoltat-o IAC Group în Europa. Şi Guvernul român a sprijinit investiţia IAC în România prin aprobarea unui ajutor de stat în valoare de 17 milioane euro.

Fabrica dispune de o suprafaţă de 15.000 metri pătraţi, halele nefiind demolate, ci urmând a fi închiriate sau vândute noilor investitori care se vor arăta interesați.

Acum, conducerea și-a anunțat angajații că fabrica se va muta în zona Cehia-Slovacia, acolo unde se intenționează să fie, de altfel, relocate și alte fabrici din Europa.

Grupul International Automotive Components (IAC) a inaugurat, pe 23 octombrie 2012, fabrica de la Balş, în care erau angajați atunci 262 de oameni. Fabrica va produce componente pentru Ford, în special pentru modelul B-Max.

Dintre cei 18.000 de locuitori din Balş, 350 lucrau în fabrică la trei ani de la inaugurare. IAC făcea în Balş  diferite produse, în primul rând întregul interior pentru Ford B Max, planşa de bord, uşile, plafonul, consola centrală, torpedo-ul şi alte piese pentru alţi furnizori la nivel european.

Pe lângă cei de la Ford, românii angajaţi aici făceau componente de design interior şi pentru alte mărci internaţionale precum Range Rover, Audi sau Volkswagen.

Ce fabrici din județul Olt au mai anunțat că fac disponibilizări în următoarea perioadă și care e numărul celor care trebuie să plece pe realitateadeolt.net!