MENIU

VIDEO Firea, dezlănțuită:"Bucureștenii pierd bani din cauza lui Dragnea"

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, susține că noua variantă de buget va duce Bucureștiul în faliment. Edilul Capitalei susține că, prin noul buget sunt tăiați aproape 180 de milioane de euro din finațarea Bucureștiului. Edilul-șef susține că 25% din banii alocați transportului public vor dispărea, dar și sume destinate reabilitării RADET sau iluminatului public.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susținut, astăzi, o conferință de presă în care a prezentat efectele pe care le va avea reducerea alocării de la Guvern pentru Primăria Capitalei. Firea susține că numeroase investiții vor fi blocate și atacă dur primarii de sectoare care susțin bugetul, fiind mulțumiți că vor primi mai mulți bani, spune ea, pentru spații verzi.

"Nu am fost consultați, nu am fost chemați nici măcar în biroul domnului Dragnea. Nu am fost invitați la discuții nici de ministrul de Finanțe pentru a explica exact care sunt consecințele tăierii bugetelr. (...) Ne-am trezit cu o foaie semnată de câțiva primari de sectoare. Hârtia aceea nu are nicio valoare juridică. Legea spune clar, trebuie să existe consultări cu structurile asociative, așa cum e Asociația Municipiilor din România. Acei primari nu sunt constituiți în nicio structură asociativă. Au făcut o înțelegere pentru a sabota primarul Capitalei. Este un lucru incalificabil și de nedescris. Este o premieră în întreaga țară. Ne vom bate pentru adevărul nostru", a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea are un anunț dramatic pentru bucureșteni: ”din cauza bugetului mai mic oferit de Guvern pentru anul 2019, o vor duce mai rău!”. Primarul general acuză că ”s-a spus de la cel mai înalt nivel politic că bucureștenii vor câștiga din acest buget”, însă lucurile sunt exact invers.

Firea a anunțat că Bucureștiul riscă să nu își mai poată plăti facturile la termoficare și iluminat, plus multe alte servicii extrem de importante pentru locuitorii capitalei.

”Au fost dezinformări legate de bugetul pe anul acesta. Dacă acest buget rămâne așa cum e acum, pierdem 25% din sumele raportate la veniturile de anul trecut, aproximativ 180 de milioane de euro.

S-a spus de la cel mai înalt nivel politic că bucureștenii vor câștiga din acest buget, că i s-a repartizat o sumă mai mare. Fals! Dimpotrivă, bugetul, per ansamblu, scade.

S-a afirmat că sunt mai puțini bani la Primăria București și că vor merge mai mulți la primăriile de sector. Avem de-a face cu o minciună deoarece toți bucureștenii știu că Primăria Capitalei are atribuții diferite față de cele de sector.

Primăria București trebuie să achite facturile la serviciile publice pentru toți locuitorii din cele 6 sectoare: termoficare. transportul public, spitalele, cele 20, iluminatul, apă și canalizare, infrastructura mare, cămine pentru vârstnici, grădinițe și școli sociale, marile parcuri, 15 parcuri, etc. Guvernul a decis să taie bani. 90% din serviciile publice din București sunt finanțate și subvenționate.

Gabriela Firea a anuntat, marti, ca vor fi mai multe proiecte asumate de la începutul mandatului care vor fi afectate ca urmare a schimbarilor prevazute de proiectul de buget. Edilul Capitalei sustine că Guvernul Dăncilă este primul Executiv "din istoria post PCR-istă" care ia această măsură.

Primarul a enumerat, printre proiectele afectate, subventia pentru tranport si pentru apa calda si caldura, plata autobuzelor Euro 6, preluarea creanței Elcen, reabilitarea blocurilor cu bulina, aparatura medicala, asistenta sociala, precum si proiecte de transport.

"E primul guvern din istoria post PCR-ista care taie o suma atat de mare de la primarie, in mesaje publice mintind ca banii vor fi mai multi. In perioada urmatoare voi transmite un punct de vedere catre Ministerul Finantelor, Guvern, catre cei doi presedinti ai Parlamentului, si, de asemenea, la comisiile parlamentare buget finante. Daca punctul de vedere nu va fi luat in considerare si va fi adoptat in guvern si parlament in forma actuala, fiind primul buget de faliment al Capitalei propus dupa 1989, ne vom indrepta si mai departe si vom gasi dreptatea. Nu vom fi ingenungheati", a declarat Gabriela Firea.

Bucureștenii o vor duce mai rău în perioada următoare, dacă Guvernul nu decide să revină la decizia de a amputa bugetul pe anul acesta.”, a declarat Gabriela Firea.

Taierea cu aproape 25% a bugetului Primariei Generale, inseamna falimentul Capitalei Romaniei! 

Va prezint acum, concret, ce se va intampla daca aceasta taiere de 180 milioane de euro va fi pusa in practica, asa cum este acum in proiectul de buget. In ciuda tuturor atacurilor facute asupra mea de catre dl Liviu Dragnea, eu, in calitate de Primar General, nu voi inceta sa spun adevarul si sa atrag atentia asupra acestei incredibile manipulari care va lovi, in final, in bucuresteni. 


Dl Dragnea uita ca Primaria Capitalei are atributii diferite fata de cele 6 primarii de sector si, deci, facturi de platit diferite. 
Pentru ca Primaria Capitalei achita pentru toti bucurestenii facturile pentru RADET, STB S.A, cele 20 de spitale, asistenta sociala, marile lucrari de infrastructura, iluminat, etc, toate acestea se afla in pericol, doar din cauza ca dl Dragnea vrea sa ne pedepseasca.