MENIU

Firea a uitat de problemele de sănătate și a reînceput războiul cu USR

Primarul Capitalei a uitat de problemele de sănătate și a reînceput campania de luptă împtrira "răului absolut" consilierii USR din Consiliul General al primăriei. Firea îi acuză pe aceștia că blochează toate investițiile inițiate de ea, mai nou pe listă fiind sumele destinate spitalelor Victor Babeș și Foișor.

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea îi acuză pe consilierii generali ai USR că blochează investițiile municipalității în spitale.

Firea a postat pe Facebook un mesaj în care arată că reprezentanții USR s-au abținut la votul din ședința Consiliului General al Municipiului București în care urmau să fie aprobați indicatorii tehnico-economici pentru investiții n spitalele Victor Babeș și Foișor.

Așa-zișii salvatori ai națiunii se opun investițiilor urgențe în sănătate! Ipocrizia politică nu are margini! Cetățenii trebuie să afle că este o distanță uriașă între declarațiile lor și fapte! Iată încă o dovadă:

Indicatorii tehnico-economici pentru 2 investiții în infrastructură de sănătate, spitalele Victor Babeș și Foișor, au fost actualizați de Consiliul General, la propunerea primarului general, deși consilierii USR s-au opus. Li s-a răspuns tuturor întrebărilor, s-au adus toate lămuririle și argumentele legale, tehnice, etc. Degeaba! Blocaj total! Consilierii USR au boicotat investiția pentru Spitalul Foișor” - a scris Gabriela Firea pe Facebook.Primarul general mai afirmă că, la propunerea sa, consilierii generali ai Capitalei au aprobat indicatorii tehnico-economici actualizați pentru două obiective de investiții din sectorul medical: construirea ambulatoriului pentru Spitalul de boli infecțioase și tropicale “Victor Babeș” și extinderea Spitalului clinic de ortopedie, traumatologie și TBC osteoarticular “Foișor”.

Proiectul a fost aprobat cu 38 de voturi “pentru” și 10 abțineri din partea consilierilor USR.

Conform sursei citate, investiția la Victor Babeș se ridică la aproximativ 15 milioane de lei (cu TVA inclus), iar la Foișor – la aproape 329 de miliaone de lei (cu TVA inclus), sume asigurate din bugetul propriu al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

”Actualizările de cost au fost necesare ca urmare a modificărilor legislative în domeniul salarizării, precum și pentru a integra noi spații și dotări în proiectele realizate cu ani în urmă, având în vedere că între timp tehnicile medicale incluse inițial în proiect și producția de echipamente au evoluat, iar interesul municipalității este că serviciile publice medicale să fie în pas cu cele mai noi proceduri în domeniu, care aduc și un plus de eficiență în exploatare.

Astfel, Spitalul Foișor va beneficia, în plus față de proiectul inițial, de aparate de radiologie și RMN Tesla 3, de aparat de anestezie compatibil cu RMN, computere și monitoare specifice activităților medicale, de o imprimantă 3D necesară rezolvării cazuistice chirurgicale deosebite, prin crearea de modele preoperatorii necesare găsirii soluțiilor optime pentru fiecare pacient în parte și abordării unor tehnici noi), dar și de extinderea unor spații, sau dotarea cu mobilier specific a Centrului de cercetare, a sălii de training medical (pentru promovarea intervențiilor minim invazive) etc.” - mai spune Gabriela Firea.