MENIU

Elevă olimpica, ucisă de iubit la Iaşi! Planul din spatele crimei care a cutremurat România

Povestea de iubire a doi adolescenti din Iasi a avut un final tragic.

Ambii, elevi in varsta de 16 ani, la licee diferite din Iasi, Eduard Perju si Elena Diana Gugulica aveau o relatie de aproape un an de zile, timp in care au mai fost si despartiti. Ultima perioada nu a fost insa una armonioasa, iar intalnirile erau din ce in ce mai rare. Cea care facea pasul inapoi era Diana, iar acest lucru nu i-a convenit deloc lui Eduard, motiv pentru care tanarul a tot insistat ca relatia sa redevina ca in timpurile bune. Dupa spusele apropiatilor, se pare ca motivul despartirii era gelozia, baiatul suspectand-o pe fata ca se vede cu altcineva.

"Mi s-a parut ca e mai vesel ca niciodata"

Cei care l-au vazut pe Eduard Perju in zilele dinaintea oribilei crime sustin ca tanarul nu parea afectat sau abatut de absolut nimic. Ba din contra, acesta parea vesel si detasat, asta chiar daca planul sau prindea tot mai mult contur. Vecinii familiei Perju au fost socati de vestea primita. Acestia au aflat cu totii de oribila crima, insa tot nu le vine sa creada ca Eduard, un baiat asa de "cuminte si respectuos", a fost in stare sa ia viata persoanei pe care o iubea.

"M-am intalnit ieri la amiaza cu baiatul (sambata, ziua crimei - n.r.), iesise pe poarta si mergea pe drum. Se intampla in jur de ora 11:00 sau 12:00, mi-a dat buna ziua si parea foarte linistit, chiar vesel, nu parea deloc ingrijorat sau nervos pe ceva. Mie mi s-a parut ca e mai vesel ca niciodata. Nu imi vine sa cred ce s-a intamplat, el era un baiat foarte cuminte si respectuos, nu vad cum poate sa fie in stare de asemenea fapte. Eu am vazut la stiri cazul, nu credeam sa fie chiar vecinul meu, Eduard. Ei locuiesc de doi ani in aceasta casa si mai construiau una in Tomesti. Acolo au sediul firmei, parintii au o societate cu confectii metalice, fac porti din fier si automatizari pentru usi. Este o familie buna, respectuoasa si muncitoare", povesteste o vecina a familiei Perju. Familia criminalului locuieste in satul Horpaz, iar parintii acestuia se ocupa de o mica afacere. Acestia detin o firma de confectii metalice si automatizari pentru porti si usi care are sediul in Tomesti, acolo unde isi mai construiesc un imobil. Este o familie respectata in localitate si considerata ca fiind una muncitoare, fara probleme financiare sau de comportament. 

Mai mult pe BZI.ro

Mai multe articole despre:
Iaşi crimă