MENIU

Dorel "loveşte" din nou: puzderie de bănci şi coşuri inutile într-un cartier din Bacău

Suprafeţe întinse de pavele şi alei care nu duc nicăieri, zeci de bănci puse una lângă alta, fără rost, şi sute de coşuri de gunoi încă nefuncţionale. Aşa arată multe dintre zonele altă dată verzi, de pe care au fost tăiate sute de copaci, dintr-un cartier central din Bacău. Oamenii se plâng că proiectul de modernizare a spaţiilor verzi a fost făcut anapoda de Primărie, relatează Realitatea TV.

Proiectul de modernizare a spaţiilor verzi a constat în distrugerea a sute de mii de metri pătraţi de verdeaţă, tăierea necontrolată a sute de copaci şi desfiinţarea miilor de metri de gard viu. În loc, au fost pavelate suprafeţe întinse şi alei care nu duc nicăieri, au fost instalate coşuri de gunoi nefuncţionale şi zeci de bănci, cele mai multe, fără rost, montate una lângă alta.

"Nu era nevoie, chiar nu era nevoie de aşa ceva, degeaba le-a pus", a declarat o femeie care locuieşte în zonă.

"Aici era parcare pentru maşini. Eu locuiesc în blocul de aici... unde parchez acum? În intersecţie nu ai voie, în staţia de autobuz nu ai voie, dincolo blochez o bandă. Şi? Trbuie să treacă pompierii… Nu s-a luat în calcul nimic, s-a făcut totul după mintea lor cea proastă", a mai spus un bărbat.

Proiectul este finanţat din fonduri europene şi avea ca termen de finalizarea jumătatea lunii martie, potrivit Realitatea TV. Primăria Bacău şi-a făcut un obicei din a începe proiecte pe bani europeni şi a nu le duce până la capăt. Unele dintre acestea sunt întărziate chiar şi ani de zile, de aceea, numai în 2015, s-au pierdut peste 5 milioane de euro.