MENIU

Disperare într-o comună din România. Oamenii se plâng că le mor animalele din cauza apei infestate

Dezastru ecologic în localitatea argeşeană Săpata. Zeci de animale au murit, apa din fântâni nu mai este potabilă, iar terenurile agricole sunt distruse. Şi asta din cauza exploatărilor de ţiţei din zonă, spun localnicii. Oamenii sunt disperaţi şi, deşi autorităţile au fost sesizate, nu s-a luat nicio măsură până acum.

Laurenţiu Graure locuieşte în comuna Săpata şi trăieşte din zootehnie. În ultima săptămâna i-au murit 20 de animale care au fost la păscut, pe izlazul comunal, acolo de unde au băut apă infestată cu substanţe toxice. Acum nu mai îndrăzneşte să scoată animalele din grajd.
La Săpata cu greu mai creşte ceva în zonele în care s-au infiltrat substanţele petroliere. Nici măcar apa din fântâni nu mai este potabilă. Sătenii au reclamat situaţia, dar nu au primit niciun răspuns.

Situaţia de pe platforma Cotmeana este cunoscută de autorităţile locale şi judeţene care au primit sesizări peste sesizări de la oameni. Deşi astfel de situaţii apar în zonă aproape în fiecare an, reprezentanţii Petrom spun că nu au auzit de problemele oamenilor. Nici cei de la Garda de Mediu nu au putut să ofere un punct de vedere oficial deocamdată.

Mai multe articole despre:
Argeş animale video comună dezastru ecologic