MENIU

Descoperire uluitoare în apropierea Aeroportului Arad. Ce au găsit muncitorii

Un fragment dintr-o bombă de aviaţie a fost descoperit de muncitorii care lucrau la şantierul noului terminal Cargo al Aeroportului Arad.

"Fragmentul făcea parte dintr-o bombă de aviaţie de tip ‘ruptură de beton’, bombă ce era des folosită în cel de-Al Doilea Război Mondial"a explicat căpitan George Pleşca, potrivit presei locale.

"De regulă, bomba, având o greutate de o tonă, era făcută din fontă şi învelită în beton sau doar din metal. Acest tip de bombe erau lansate din avioane şi aveau scopul de a ‘sparge’ pistele aeroporturilor sau de a distruge clădiri", a adăugat acesta.

Muncitorii au mai găsit şi un proiectil de aruncător de calibrul 82 mm, "aflat în stare bună".

"Tot miercuri, dar la o balastieră de la periferia municipiului Arad, muncitorii care lucrau acolo au descoperit în cursul lucrărilor un proiectil de aruncător de calibrul 82 mm, aflat în stare bună şi fiind doar ruginit. A fost ridicat de echipajul pirotehnic al Detaşamentului de Pompieri Arad şi depozitat în condiţii de maximă siguranţă, aşa cum de altfel s-a întâmplat şi cu fragmentul de bombă de aviaţie", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Arad.