MENIU

Demiteri și anchete la penitenciar, după eliberarea criminalului în serie care a incendiat o fată, în Mehedinți

Demiteri și anchete la penitenciar, după eliberarea criminalului în serie care a incendiat o fată, în Mehedinți

Ministrul Justiției a decis demiterea directorului și adjunctului de la Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin. Totul, după eliberarea condiționată recentă a criminalului care a incendiat o fată din Mehedinți. 

Ministrul Justiției l-a demis din funcție, astăzi, pe directorul Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului-verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin privind deținutul Ion Turnagiu. Totodată, ministrul l-a demis și pe directorul adjunct al Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin.

Cătălin Predoiu transmite că a dispus sesizarea Inspecției Judiciare.

Ministrul Justiţiei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, astăzi, 16 iunie 2020, sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a efectua un control tematic privind modul de respectare a aceloraşi dispoziţii legale, la nivel naţional, având în vedere că această problemă a devenit recurentă şi s-a manifestat din plin şi în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecinţe grave asupra siguranţei cetăţeanului, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

Criminalul Ion Turnagiu a fost eliberat condiţionat din închisoare în 10 mai 2019. Tribunalul Mehedinţi a considerat că deţinutul îndeplineşte condiţiile de eliberare, chiar dacă acesta fusese condamnat la închisoare pe viaţă pentru patru crime pe care le-a săvârşit în 1993, la vârsta de 18 ani.

Martie 1993: Prima victimă, o femeie. Octombrie 1993: Triplă crimă – Soț și soție, femeia era însărcinată în 7 luni. Noiembrie 1993: A treia crimă – O victimă, omor deosebit de grav, cu premeditare.

În 2014, le-a cerut judecătorilor să-l pună în libertate. Reprezentanţii Administraţiei Penitenciarelor susţin că i-au dat aviz negativ, iar el a rămas în puşcărie numai că, anul trecut, a beneficiat de legea recursului compenstoriul și a fost pus în libertate.

 

 

Mai multe articole despre:
turnagiu ion criminal in serie mehedinti