MENIU

Cutremur în Vrancea

CUTREMUR în România

Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 grade a avut loc în Vrancea, în noaptea de marți spre miercuri, la ora 1 și 31 de minute.

Potrivit INFP.ro, seismul a avut loc la o adâncime de 125 de kilometri.

Orase apropiate Focsani (28km), Marasesti (32km), Adjud (45km), Tecuci (46km), Ramnicu Sarat (48km).

Un cutremur cu magnitudinea de 2,6 grade a avut loc luni, în Vrancea, la ora locală 3,00 dimineață, anunță Infp.ro.

Seismul s-a produs la o adâncime de 119 kilometri.

Orase apropiate Covasna (43km), Ramnicu Sarat (44km), Focsani (50km), Buzau (54km), Targu Secuiesc (57km.

CUTREMUR. Un cutremur moderat, cu magnitudinea de 6,9 grade, s-a produs, astăzi, în jurul orei 12:30, în Marea Egee. Cutremurul s-a resimţit şi în sudul României, inclusiv la Bucureşti.

Potrivit Realitatea TV, cutremurul s-a resimţit în Grecia la o magnitudine de 7,2.

La puţin timp după producerea acestuia, alte două replici au avut loc.

Cutremur după cutremur în Marea Egee

"Cutremurul s-a produs la o adâncime 2 km. S-a resimţit la Bucureşti, în sudul României. În România, seismul s-a resimţit la intensităţi diferite, între 2 şi 4 grade. Intensitatea în Bucureşti a fost de 3 grade pe scara Mercalli. La intensitatea aceasta nu se produc pagube. Replicile nu s-au simţit la Bucureşti, ultima a avut magnitudinea de 4,3", a declarat, la Realitatea TV, directorul INFP, Constantin Ionescu.

Cutremurul de 6,5 grade a fost urmat de alte trei seisme, în puncte diferite ale mării, potrivit quakes.globalincidentmap.com.

Bucureştiul, cea mai afectată zonă urbană în cazul unui cutremur puternic în Vrancea

CUTREMUR ÎN ROMÂNIA. Cel mai mare cutremur din România din anul acesta s-a petrecut în 29 martie, în zona seismică Vrancea, şi a avut 5 grade.

Sistemul de avertizare a cutremurelor, NEFUNCŢIONAL în Bucureşti!

CUTREMUR ÎN ROMÂNIA. Aplicaţia care anunţă cutremurul cu cel puţin 34 de secunde înainte de producerea acestuia este o invenţie românească, însă nu funcţionează pe telefoanele mobile ale bucureştenilor. Mai mult, softul acestui sistem a fost creat chiar de fiul lui Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Dezvăluiri de la cel mai PUTERNIC CUTREMUR din SECOLUL XX. Acum s-ar putea întâmpla la fel

CUTREMUR ÎN ROMÂNIA. Un cutremur "foarte adânc" ar urma să se producă în Vrancea, zona de risc fiind sudul Moldovei şi mai puţin Capitala, susţine prof. Gheorghe Mărmureanu, precizând că "aşa rezultă din analizele" făcute. Cercetătorul susţine că acest cutremur ar putea fi la fel de puternic ca cel din 1940. Seismul din 10 noiembrie 1940 a avut 7,4 grade pe scara Richter. Faza critică a durat în jur de trei minute şi a avut efecte devastatoare.

Mai multe articole despre:
cutremur seism Vrancea infp.ro