MENIU

Cum a încercat o turcoaică să treagă graniţa la Nădlac. Poliţiştilor nu le-a venit să creadă ce văd

O tânără originară din Turcia, care a intrat ilegal în România, a vrut să iasă ilegal din ţară pentru a ajunge în Germania.

Turcoaica în vârstă de 24 de ani fusese ascunsă de doi conaţionali în portabagajul maşinii, acoperită fiind cu pături şi bagaje. Femeia urma să ajungă astfel în Germania, acolo unde şoferul şi pasagerul au domiciliul.

Planul nu a decurs însă aşa cum şi-ar fi dorit: la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac - Csanadpalota, oamenii legii au făcut un control şi au descoperit-o astfel pe turcoaică.

Cercetările au început imediat, iar poliţiştii au stabilit că tânăra, Semra K., este din Turcia şi a intrat legal în Romania la inceputul lunii aprilie. Ea a declarat că voia să ajungă în Germania şi s-a ascuns în portbagajul maşinii pentru că nu are viză pentru Spaţiul Schengen, relatează presa locală.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru şofer şi conaţionalul său, iar Semra K. este cercetată pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.