MENIU

CNADNR dă asigurări că se lucrează pe autrostrada Sibiu-Orăștie, imaginile filmate spun altceva

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) informa, astăzi, printr-un comunicat de presă, că lucrările pe lotul III al autrostrăzii Sibiu-Orăștie sunt în proces de desfășurare, că sunt bani și că ”presa scrie după ureche”. Însă, membrii unor forumuri, care urmăresc cu atenție evoluția șantierelor din țară, au realizat și publicat o filmare aeriană, care contrazice cele declarate de CNADNR. 

Din păcate, imaginile redau o realitate mai dezamăgitoare, decât cea care putea fi regăsită acum o săptămână, când lucrul a fost oprit, mai întâi, doar în zona debleului de la Aciliu, precizează publicația online Turnul Sfatului. Din imagini se vede clar că lucrul a fost oprit total, singurele obiecte în mișcare surprinse pe șantier fiind câteva autobasculante. Nici cele trei excavatoare, care acum o săptămână mai mișcau ceva pământ, înspre nodul rutier de la Apoldu de Jos, nu mai erau la lucru.
Pe traseul care ar fi trebuie să reprezinte o autostradă, de un an și jumătate, mai apar câteva utilaje, dar care staționează.

”Comunicatul CNADNR de azi-dimineață este, evident, o minciună cap-coadă. Pe șantier nu se lucrează decât de formă cu circa cinci utilaje, după cum veți putea vedea. Restul utilajelor, deși sunt parcate pe aliniamentul autostrăzii, se poate observa că sunt oprite complet, iar excavatoarele au fost date jos de pe dealuri. Mă gândesc că figura asta au făcut-o ca să arate prezența constructorului pe șantier, în cazul unei filmări aeriene”, este de părere utilizatorul Eurocopter, al forum.peundemerg.ro, cel care a realizat filmarea aeriană în cursul zilei de miercuri.

 

Mai multe pe Turnul Sfatului.

Mai multe articole despre:
autostradă şantier CNADNR Sibiu-Orăştie