MENIU

Castelul de lut al lui Răzvan, minunea de la Porumbacu

Răzvan Vasile, un bucureștean care s-a mutat la Sibiu, în comuna Porumbacu, a visat să-și construiască o casă exclusiv din materiale naturale. Visul său e foarte aproape de a deveni realitate. Până la vară speră să termine și finisajele interioare și să o includă într-un circuit turistic ca pensiune.

„Casa are o suprafață de 320 mp, amprenta la sol, la care s-au folosit pentru fundație beton ciclopian, deoarece solul este pietros. Când am început să săpăm fundațiile am constatat că în sol sunt numai bolovani și a trebuit să săpăm gen piscină și apoi să cofrăm de jos.

Structura casei este din buștean de olid și apoi acoperit cu cob, pereții exteriori au 60 cm grosime și cei interiori 45 cm. La acoperiș am folosit o folie specială de la Bramac care se montează fără astereală, pentru izolație am folosit vată bazaltică, deoarece soluțiile cu cânepă sau lână sunt foarte scumpe și ținând cont că acoperișul este foarte mare ar fi costat enorm, și apoi este acoperită cu șindrilă de molid”, povestește Răzvan Vasile. 

Mai multe detalii și imagini găsiți la acest LINK

Mai multe articole despre:
null