MENIU

Captură record! Peste 700 kg de articole pirotehnice confiscate de polițiști în minivacanța de Crăciun

Peste 700 kg de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiștii bistrițeni în minivacanța de Crăciun. Mai bine de jumătate din cantitate a fost confiscată de la o societate comercială din Bistrița, care a vândut către populație, contrar prevederilor legale, articole pirotehnice din categoriile F2 și F3. Totodată, oamenii legii au întocmit 8 dosare penale.

În minivacanța de Crăciun,  polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase au coordonat și acționat împreună cu celelalte structuri la Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Astfel, în această perioadă, polițiștii au efectuat 29 de controale, ocazie cu care au fost întocmite  8 dosare penale. În total au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 55.338 de articole pirotehnice, respectiv 705 kg.

De la trei clujeni au fost confiscate 100 kg de articole pirotehnice

În a treia zi de Crăciun, respectiv pe 27 decembrie, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

„În fapt, polițiștii bistrițeni, cu sprijinul colegilor din cadrul IPJ Cluj i-au depistat, pe raza municipiului Gherla, pe trei bărbați cu vârste cuprinse între 34 și 60 de ani, din localitățile Mireș, Mănășturel și Gherla, iar asupra lor au descoperit 11.479 bucăți, (aproximativ  100 kg) articole pirotehnice, din categoriile F1, F2 și P1„, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Citiți continuarea pe realitateadebistrita.net

Mai multe articole despre:
captura