MENIU

Braşov, candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Câţi bani alocă autorităţile

Autorităţile locale vor aloca peste 20 de milioane de euro pentru susţinerea candidaturii oraşului Braşov la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Consiliul Local Brașov a aprobat luni, 5 octombrie, în ședință extraordinară, proiectul de hotărâre privind susținerea financiară a municipiului Brașov pentru depunerea dosarului de candidatură în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Banii provin din surse proprii, de la ONG-uri, de la Agenția Metropolitană, de la Consiliul Județean şi de la agenții economici care în timpul dezbaterilor publice și-au manifestat susținerea pentru acest proiect, relatează Agerpres.

„Am votat un buget estimat până în anul 2022 cu începere din anul 2017, primul an care va fi după ce Brașovul va fi trecut pe lista scurtă la titlul de Capitală Europeană a Culturii”, a explicat viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.

„Suma de peste 20 de milioane de euro va fi alocată de municipalitate dacă ne vom califica și vom câștiga acest titlu. Această sumă, care poate fi majorată, este destinată pentru susținerea candidaturii, pentru dezvoltarea de proiecte economice, sociale, culturale și în primul rând de a urmări pas cu pas ceea ce înseamnă Strategia culturală a Brașovului până în anul 2030, care a fost adoptată luna trecută în ședința Consiliului Local”, a adăugat el.

Pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 s-au înscris 13 orașe din România printre care București, Craiova, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Suceava. Acestea trebuie să îşi depună dosarele de candidatură până pe 10 octombrie.