MENIU

Blestem sau neglijenţă? O familie în care copiii mor din cauza răcelii

<p>Blestem sau neglijenţă? O familie &icirc;n care copiii mor din cauza răcelii</p>

Descoperire şocantă la Iaşi. După ce un bebeluş a murit la spital din cauza unei banale răceli, medicii au aflat, cu stopoare, că părinţii acestuia ar mai fi pierdut alţi doi copii. Autorităţile s-au mobilizat şi au declanşat o anchetă socială. Şi poliţia a intrat pe fir şi a deschis un dosar de cercetare penală.

Ultima victimă a neglijenţei părinţilor e o fetiţă de doar trei luni. Micuţa s-a luptat două săptămâni cu boala până când tatăl a sunat la 112. Fetiţa a ajuns în stare critică la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi.

Părinţii din comuna Costuleni şi-au mai îngropat doi copii în urmă cu şase ani, răpuşi tot de răceală. Micuţii au murit după doar două luni de la naştere. Soţii mai au acasă alţi patru copii, aşa că asistenţii sociali au declanşat o anchetă.


Şi Poliţia a deschis dosar penal. Vecinii soţilor spun că aceştia au refuzat să lucreze contra cost în folosul comunităţii chiar dacă nu au alte surse de venit. Tot sătenii vor strânge bani să o înmormânteze pe fetiţa care a murit.

Mai multe articole despre:
copii poliţie Iaşi răceală mor