MENIU

Au asfaltat strada, dar le-a scăpat un "detaliu": "Asta e o prostie omenească!"

O stradă din Bacău a fost asfaltată, spre bucuria localnicilor. Zâmbetele le-au pierit atunci când au descoperit că, în elanul muncitoresc, şi gurile de canal au fost acoperite cu bitum. Cum era de așteptat, canalizarea s-a înfundat în scurt timp şi cei care locuiesc într-un bloc din zonă s-au trezit cu dejecţii la subsol, informează Realitatea TV.

Au trecut luni bune de când Primăria Bacău a asfaltat una dintre străzile principale. Cum și gurile de canal au fost acoperite de muncitori, conductele s-au blocat, iar dejecţiile au răbufnit.

"Sunt reziduri care au ieşit din canalizare... Nu a funcţionat canalizarea, s-a înfundat, colectorul s-a umplut şi a răbufnit la subsolul blocului", a explicat Elena Ciobanu, administratoul asociaţiei de locatari.

Au trecut deja trei zile de când mirosul domneşte în scară. Într-un final, cei de la Compania de apă, la sesizarea locatarilor, au decopertat gurile de canal. Problema oamenilor este însă departe de a fi rezolvată.

"De duminică stăm cu dejectiile în beci. Am sunat la CRAB. Au venit astăzi şi au spart gurile de canal. Au venit cu o vidanjă şi au tras apa...", a precizat Gheorghe Buricatu, vicepreşedintele asociaţiei de locatari.

"Asta e o prostie omenească. Indiferent şi necalificat, tot îşi dădea seama că nu trebuie acoperit. Nu?", se întreabă acum oamenii.

Pentru că sunt proprietari, locatarii trebuie să suporte curăţarea subsolului din propriile buzunare. Explicaţia municipalităţii este halucinantă: "Primăria a externalizat acest contract şi o firmă privată s-a ocupat de ridicarea la cotă a gurilor de canal. Aşa prevede contractul. A fost un contract şi a expirat", a declarat George Săcăleanu, purtător de cuvânt Primăria Bacău.

Strada Gării nu este singura din Bacău care a rămas fără guri de canalizare. Cei care locuiesc în apropierea lor se tem în fiecare zi că şi subsolul lor poate fi inundat.