MENIU

Apocalipsa legumelor: în piețe se scumpesc, iar pe câmp putrezesc zeci de tone

Tone de legume (ardei, varză, vinete, conopidă și ceapă) putrezesc pe suprafețe uriașe, în zona de est a județului Timiș, de-a lungul autostrăzii A3. Vremea proastă din această toamnă, dar și prețurile deloc avantajoase i-au făcut pe mulți producători să-și abandoneze, pur și simplu, recoltele pe câmp.

Potrivit jurnaliștilor de la Redeșteptarea, în această situație sunt mulți cultivatori din bazinul legumicol al Timișului, localitățile Bethausen, Cliciova, Cla­dova sau Belinț. O problemă este și faptul că mulți dintre ei cultivă soluri netratate, care sunt astfel expuse mult mai ușor dăunătorilor și intemperiilor.

"Înghețul ne-a distrus toți ardeii, au rămas tone de ei pe câmp. Ce să faci, de cumpărat nu s-au prea cum­părat, de cules nu ai ce face cu ei, la angrosiști nu se înghesuie nimeni și uite așa ne-am ales numai cu munca," a declarat un legumicultor afectat.

Din estimările co­mi­te­telor locale de urgență, con­stituite la nivelul pri­mă­rii­lor, aproape 10.000 de hectare de culturi agricole au fost distruse în județul Ti­miș, din cauza secetei.

Mai multe articole despre:
legume roşii conopidă