MENIU

Adolescenta dispărută acum 3 săptămâni în Retezat, găsită moartă într-un lac de acumulare

Trupul neînsuflețit al fetei a fost observat pe apă de doi pescari

O adolescentă de 14 ani, din localitatea hunedoreană Aninoasa, care a fost dată dispărută în urmă cu trei săptămâni, după ce a plecat dintr-o tabără din Munții Retezat, a fost găsită decedată duminică, într-un lac de acumulare din apropierea orașului Hațeg, scrie Agerpres.ro.

Trupul neînsuflețit al fetei a fost observat pe apă de către doi pescari, care au sesizat poliția spunând că au văzut un cadavru ce plutește pe "coada" lacului de acumulare de la Barajul Gura Apelor, la circa 20 de metri de mal, în zona cunoscută sub numele de Lăpușnicul Mare.

"Polițiștii care supravegheau și patrulau prin zona respectivă s-au deplasat la fața locului și au stabilit că este vorba despre minora care a dispărut în data de 20 august, din locul de campare al grupului de turiști care se aflau în excursie, în zona Poiana Pelegii, din Munții Retezat. Din primele verificări nu sunt suspiciuni cu privire la comiterea vreunei infracțiuni", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Bogdan Nițu.

Potrivit acestuia, cadavrul fetei nu prezintă urme vizibile de violență, cauza decesului urmând să fie stabilită de medicul legist.

Cercetările în acest caz continuă pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care minora de 14 ani și-a pierdut viața.

Daliana Rădoi a dispărut, pe 20 august, din tabăra în care se afla în Retezat împreună cu alți copii dintr-un centru de plasament din orașul Lupeni. Minora se afla în drumeție împreună cu un grup de copii care mergeau spre lacul Bucura. Fata a fost căutată zile în șir de echipe formate din salvamontiști, jandarmi montani și polițiști, fiind folosiți și câini de urmărire. De asemenea, în lacul Gura Apei a coborât o echipă de scafandri și s-a folosit un sonar, iar zonele greu accesibile de pe luciul de apă au fost observate din aer cu ajutorul unei drone.