MENIU

Adio, școli "normale" și de viitor! La Timișoara, elevii învață în containere VIDEO

Școlile de elită din Timișoara sunt neîncăpătoare. Directorii se văd nevoiți să recurgă la tot felul de metode pentru a face față numărului foarte mare de copii înscriși. Cursuri în două schimburi sau desfăşurate în containere, ori săli amenajate în orice spațiu unde se pot ține orele. Părinții nu se lasă însă descurajați și acceptă orice condiții pentru a-și înscrie copiii la una dintre unitățile de învățământ bine cotate din oraș. 

Pentru că lipsa de spațiu este acută, mai multe școli din Timișoara au adus containere speciale, denumite clase modulare. Amplasate pe terenul din jurul școlii elevii schimbă sala de clasă cu încăperile neconvenționale. 
 

Părinții știu care sunt performanțele școlii, iar în fiecare an înscrierile depășesc numărul locurilor disponibile. 


Orele ținute în clasele modulare nu diferă mult de cele din sălile clasice, iar cadrele didactice și elevii s-au acomodat repede în aceste noi spații de învățare.


Iar pentru că succesul claselor modulare este atât de mare, Primăria Timișoara vrea să cumpere astfel de containere și pentru alte școli. Până acum s-au cheltuit aproape 100 de mii de euro din bugetul local și din donații. 


Chiar dacă există criteriul domiciliului situat în apropierea școlii, părinții își fac vize de flotant, doar pentru a putea a-și înscrie copiii la o anumită școală. Așa că reprezentanții inspectoratului au luat hotărârea ca repartizarea să se facă aleatoriu. 

Mai multe articole despre:
Timişoara elevi video