MENIU

A fost prins circulând fără bilet şi dat jos din tramvai. Când a coborât, ceva şocant s-a petrecut

Un controlor al Regiei Autonome de Transport Timişoara (RATT) a fost lovit cu pumnul în cap de un călător prins că circula fără bilet.

Totul s-a petrecut zilele trecute, când un echipaj al RATT a urcat într-un autobuz pentru a face un control al biletelor. Mai mulţi călători au fost prinşi că circulau fraudulos, aşa că cei doi controlori le-au cerut acestora să coboare din mijlocul în transport în comun pentru a li se întocmi proces verbal.

Una dintre persoane a refuzat însă să se identifice şi, enervat de insistenţa controlorilor, a devenit violent, scrie presa locală.

"Un echipaj de control format din doi agenți a fost bruscat de un călător fără bilet sau abonament, care nu a dorit să se identifice", a explicat Emanuela Bucea, șef Compartimentul Relații Publice din cadrul RATT.

"Mai exact, colega și colegul nostru au întreprins o acțiune de control pe linia 9 tramvaie (...) După ce au fost identificați mai mulți călători frauduloși, aceștia au fost poftiți să coboare din mijlocul de transport în comun, în vederea întocmirii proceselor verbale de contravenție pentru călătorie fără bilet sau abonament. Dintre aceștia, un singur călător fraudulos a refuzat să se identifice, pretinzând că nu este obligat să prezinte actul de identitate celor doi controlori. În urma insistențelor celor doi controlori în vederea identificării, călătorul a devenit violent. În primă instanță a împins-o pe colega noastră, după care l-a lovit cu pumnul în cap pe celălalt control, care a intervenit pentru calmarea spiritelor. După acest eveniment reprobabil, călătorul agresiv a părăsit locul incidentului", a adăugat aceasta.

În urma incidentului, controlorul lovit a suferit un traumatism cranio-cerebral. El a făcut plângere penală la Poliţie.