MENIU

A doua iarnă? Oraşul din România în care s-a reluat furnizarea încălzirii, din cauza frigului

<p>La Miercurea Ciuc, calorifere sunt din nou calde</p>

Furnizarea încălzirii a fost reluată, luni, în majoritatea cartierelor din Miercurea Ciuc, din cauza temperaturilor scăzute, după ce a fost sistată în perioada minivacanței de 1 Mai, potrivit Agerpres.ro.

Directoarea Societatea de Gospodărire Comunală GOSCOM Miercurea Ciuc, Ana Fekete, a declarat pentru AGERPRES că furnizarea agentului termic a fost oprită începând cu 1 mai, cu excepția spitalelor, dar luni dimineață s-a revenit asupra deciziei din cauză că în oraș a fost foarte frig.

Potrivit sursei citate, nu s-a furnizat încălzire doar în cartierele Grivița și Spicului, întrucât asociațiile de proprietari din zonă au cerut în scris acest lucru. În plus, în unele blocuri din Aleea Copilului nu se furnizează încălzire din cauză că locatarii au datorii mari la întreținere.

Ana Fekete a precizat că furnizarea încălzirii în apartamente se va face dimineața și seara, cel puțin până miercuri, perioadă când se anunță temperaturi scăzute, după care se va lua o decizie în funcție de vremea de afară și de solicitările locatarilor.

'Sistemul este perfect funcțional și în funcție de vreme și de solicitările asociațiilor de proprietari vom lua o decizie. (...) Omul, când vine acasă de la serviciu, trebuie să se simtă bine în locuință și nu să se îmbrace mai gros', a spus directoarea Societății de Gospodărire Comunală.

Luni dimineața, la Miercurea Ciuc s-a înregistrat o temperatură minimă de 2,7 grade Celsius. Prognoza meteo arată că este posibil ca valorile minime din zilele următoare să coboare sub zero grade Celsius.

Mai multe articole despre:
frig Miercurea Ciuc încălzire calorifere