MENIU

Vrei să te laşi de fumat? Ce trebuie să faci ca să nu te îngraşi apoi

Conform unui studiu făcut în Japonia, cu cât fumezi mai multe ţigări pe zi, cu atât te vei îngrăşa mai mult atunci când vei renunţa.

Cercetătorii au analizat un grup de persoane care au renunţat la fumat şi au constatat că în doar 3 luni după renunţarea la acest viciu, participanţii acumulaseră deja 4-5 kilograme. Iar cu cât subiecţii fumau mai mult înainte să se lase, aproximativ 2 pachete pe zi, cu atât se îngrăşau mai repede în  perioada post-fumat.

Senzaţia de foame continuă apărută  în momentul renunţării la fumat este cauzată de lipsa nicotinei, care are un efect inhibitor asupra hormonilor responsabili de pofta de mâncare. Prin urmare, cu cât ești mai dependent de această substanţă, cu atât mai puternic vei resimţi nevoia de a o înlocui prin alimente.

"Încearcaţi să beţi apă foarte rece printr-un pai atunci când vă este foame, pentru că astfel se va elibera o cantitate mică de dopamină în creier, reducând senzaţia de foame, iar paiul poate imita cu uşurinţă forma ţigării, conferindu-vă o senzaţie reconfortantă şi ideea că nu sunteţi privat de ceea ce vă place", acesta este sfatul Directorului Universităţii Rochester, Scott McIntosh.

Sursa: unica.md