MENIU

Volvo XC90, noul Volvo va oferi cel mai complet pachet de siguranţă din industria auto

Volvo XC90 - ce va fi dezvăluită complet în august - va oferi cel mai complet şi mai sofisticat tehnologic pachet de siguranţă din industria auto, promite compania, dezvăluind cum 2 premiere mondiale, scrie informatiiauto.ro.

Noile tehnologii vor duce compania suedeză mai aproape de viziunea sa, conform căreia nimeni nu va mai muri sau va fi rănit serios într-o maşină nouă Volvo după 2020.

Pachetul standard de siguranţă pentru SUV-ul premium cu tracţiune integrală şi şapte locuri XC90 va include două premiere mondiale în domeniul tehnologiilor de siguranţă: un sistem de protecţie anti-părăsire accidentală a drumului şi un sistem de frânare automată în interesecţii. Aceste inovaţii vor face parte dintr-o suită de facilităţi de siguranţă ce vor face noul Volvo XC90 „cea mai sigură maşină construită vreodată”, promite constructorul suedez.

Premiera mondială numărul 1: protecţie „run-off road”

Părăsirea accidentală a drumului (run-off road) este o cauză frecventă de accidente, sub diverse motive, de la distragerea ateţiei şoferului, oboseala sau condiţii meteo nefavorabile. Volvo a dezvoltat o tehnologie care să protejeze ocupanţii în aceste cazuri.

Volvo introduce capacitatea de „Safe Positioning”, ceea ce înseamnă că într-un scenariu de părăsire involuntară a drumului, noul Volvo XC90 detectează ceea ce se întâmplă şi centurile de siguranţă pentru locuril din faţă sunt pretensionate pentru a păstra ocupanţii pe locurile lor. Centurile sunt ferm strânse cât timp maşina este în mişcare. Citeste mai mult...