MENIU

Video şocant. Zece mii de rechini înoată acum în apropierea plajelor din Florida

<p>Video şocant. Zece mii de rechini &icirc;noată acum &icirc;n apropierea plajelor din Florida</p>
<p>Video şocant. Zece mii de rechini &icirc;noată acum &icirc;n apropierea plajelor din Florida</p>

Mai mult de 10.000 de rechini cu înotătoare negre (Carcharhinus limbatus) au invadat săptămâna aceasta largul coastelor Palm Beach Country din Florida.

Pentru această specie, este absolut normal de a migra în masă spre apele mai calde în lunile de iarnă, dar în acest an rechinii au ajuns mult mai la nord decât de obicei, la numai 100 de metri de ţărm, după cum se poate vedea în această imagine incredibilă de mai jos.

"Nu este ceva extrem de neobişnuit, e foarte bine că le vedem", a declarat biologul în rechini Stephan Kajiura, de la Universitatea Atlantic Florida.

"Cel mai interesant lucru este că aceşti rechini sunt chiar de-a lungul ţărmului. Ai putea sta pe mal şi să arunci o pietricică şi aceasta se va lovi de un rechin, sunt atât de aproape", a explicat Kajiura pentru postul local de radio.

Aceasta ar putea suna terifiant, dar nu e motiv de panică, rechinii cu înotătoare negre pot fi mai speriaţi decât oamenii. Reprezentanţii acestei specii nu cresc mult mai mult de 1,5 metri şi deşi acestea sunt responsabile pentru cel mai mare număr de atacuri asupra oamenilor în fiecare an în Florida, aceşti rechini nu au muşcat fatal pe nimeni.

Sursa: descopera.ro

Mai multe articole despre:
Florida plajă video rechini