MENIU

Veselia și buna dispoziție și-au dat mâna pe pârtiile din Maramureș. Cum petrec românii pe pârtia din Cavnic - VIDEO 

Cavnicul este în aceste zile un fel de regat Narnia al zonei. Din mașină, trecerea în orașul acoperit de zăpadă este neașteptată și pare magică. Pârtiile numai bune pentru sporturile de iarnă nu pot fi decât o bucurie pentru turiștii de toate vârstele.

Administratorii pârtiilor și instructorii îi așteaptă cu brațele deschise pe toți turiștii care vor să schieze la Cavnic. Traseele sunt marcate corespunzător în funcție de nivelul de dificultate și îi vor mulțumi chiar și pe cei pretențioși.

Am început acum 18 ani și de atunci ne-am tot dezvoltat. La Cavnic avem un domeniu de 7 km de pârtie în total. Majoritatea sunt medii și ușoare, undeva la 65%, avem și parte de pârtie grea, 35%. În fiecare an investiv și venim cu ceva nou pentru turiștii noștri, spune Oana Poenar, marketing manager.

Echipa Realitatea Plus a discutat și cu directorul Salvamont Maramureș, care ne-a vorbit despre oamenii care ne țin în siguranță pe munte, dar și despre regulile pe care trebuie să le urmăm pe pârtie.

Am reușim să salvăm peste 1.300 de oameni. Suntem o structură indispensabilă în cadrul DSU. Bucurie mare ar fi ca și cei care sunt acolo sus să țină cont că existăm și să ne sprijine, spune Daniel Benga, șeful Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș.

Turiștii care sosesc de sărbători la Cavnic sunt din toate colțurile țării.