MENIU

Va fi inaugurată o nouă Biserică. Află ce venerează membrii cultei

Pe 20 aprilie, la Denver, se pregătește inaugurarea unei noi biserici dedicată unei culte mai puțin convenționale: „congregația Elevaționiștilor” consumatori de cannabis. Scopul declarat al acestei „biserici” este acela de a oferi „un cămin pentru toți adulții care caută să-și construiască cea mai bună variantă a lor înșiși prin intermediul acestei plante sacre”, relatează unul dintre inițiatori.

Încă nu se știe clar care vor fi modalitățile de atingere a scopului declarat, dar în programa lăcașului sunt planificate apariții ale unor artiști, muzicieni, umoriști, speakeri, precum și vizionări de filme.

Autoritățile din Denver sunt sceptice în legătură cu lansarea noului concept și susțin că cei doi inițiatori, Steve Berke și Lee Molloy, s-au folosit de o breșă legislativă pentru a pune bazele unui club al consumatorilor de cannabis. Aceștia au menționat că, la întrunirile programate, nu se va comercializa marijuana.

„Nu este vorba despre vreun club rasta obscur. Elevaționismul se referă la elevarea existenței și descoperirea sinelui prin spiritualitate, prin sacralitatea cannabisului. Am crescut într-o comunitate penticostală, unde, în timpul ritualurilor, oamenii vorbeau în limbi necunoscute și se prăbușeau pe podea. Dacă ceea ce fac ei se consideră o religie autentică, atunci de ce nu și a noastră?”, a delcatat Molloy într-un interviu.