MENIU

Unde se ascund microbii în casă?

Unde se ascund microbii în casă?

Fiecare dintre noi îşi doreşte o casă care să ,,lucească” de curăţenie. Ştii însă că în anumite zone din locuinţă numărul bacteriilor este foarte mare, indiferent cât de mult ai curăţa? Astfel sănătatea ta şi a familiei tale poate fi pusă în pericol. De aceea, îţi prezentăm câteva trucuri astfel încât următoarea curăţenie generală să fie una ,,radicală”!

Pe piaţă poţi găsi numeroase produse de curăţat cu care poţi elimina eficient "adăposturile" microbilor din casa ta. Este bine să ştii că microbilor le prieşte căldura şi umiditatea din baie şi din bucătărie, acestea fiind, de altfel, şi locurile cu cei mai muţi germeni din locuinţă.

Bucătăria

Deşi încercăm cu fiecare ocazie în parte să curăţăm corespunzător baia şi bucătăria, cele două încăperi ale casei ascund locuri unde numărul bacteriilor este mult mai crescut decât în alte zone.

Buretele de vase, chiuveta de bucătărie, tocătorul, blatul de bucătărie, podeua, scurgătorul de vase, dar şi frigiderul sunt doar câteva dintre locurile asupra cărora trebuie insistat atunci când vine vorba de curăţenia bucătăriei tale. Mai ales că aici pregătim mâncarea şi servim masa în familie.

Deoarece buretele de vase este o adevărată sursă de germeni, încearcă să îl înlocuieşti la un interval de două săptămâni. Spală bine zonele din bucătărie cu apă fierbinte şi cu dezinfectant, astfel încât să cureţi în profunzime.

Baia

Şi în baie sunt multe locuri unde bacteriile ,,şi-au făcut casă”. Periuţele de dinţi, peria pentru curăţat toaleta, prosoapele şi covoraşul de duş trebuie curăţate în profunzime, deoarece bacteriile se găsesc aici în număr foarte mare. De vină este şi umiditatea crescută din încăpere.

Curăţă bine vasul de toaletă şi zona din faţa acestuia, deoarece riscul de a primi sau transmite diferite afecţiuni este unul crescut. Nu uita şi de periuţa de dinţi! Aceasta trebuie schimbată cu una nouă din trei în trei luni, ne sfătuiesc medicii. Mai ales dacă perii acesteia încep să-şi schimbe forma.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Mai multe articole despre:
bucătărie baie microbi