MENIU

Un motan maidanez obez a devenit cea mai apreciată atracție turistică a unui oraș medieval european! Recenziile pisicii sunt de 5 stele - VIDEO

Motanul Gacek / Captură video

Pare o glumă, dar este o poveste cât se poate de reală! Cu recenzii aproape perfecte pe Google, 4,9 din 5 stele, Gacek, o pisică maidaneză obeză, în culorile alb-negru, a devenit cea mai apreciată atracție turistică dintr-un oraș polonez.

Szczecin, un oraș medieval din nord-vestul Poloniei, aproape de granița cu Germania, are multe de oferit vizitatorilor săi, pornind de la castelul Ducelui Pomeranian și Parcul Kasprowicza. Totuși, când vine vorba de recenzii online, ambele pălesc în comparație cu cea mai bine cotată atracție a orașului: un motan maidanez gras pe nume Gacek, relatează Click.ro.

Felina a devenit faimoasă începând din anul 2020, după ce site-ul de știri local wSzczecinie a prezentat-o într-un videoclip care a ajuns ulterior viral pe rețelele sociale. De atunci, oamenii au venit special în orașul medieval din nord-vestul Poloniei pentru a o vedea.

Potrivit unei localnice, Gacek a apărut pentru prima dată pe strada Kaszubska din centrul orașului Szczecin, în urmă cu aproximativ 10 ani. De atunci, cine îl vede îl hrănește și astfel s-a transformat într-un motănel supraponderal. Greutatea lui îl face și mai adorabil, spun turiștii.

Motanul a fost supranumit „Regele străzii Kaszubska”

Gacek, al cărui nume înseamnă „liliac cu urechi lungi” în poloneză, are aproape 2.600 de recenzii pe Google, mai mult decât orice altă atracție turistică din Szczecin. Majoritatea celor care au postat o recenzie i-au acordat felinei 5 stele, făcând-o cea mai bine cotată atracție turistică din oraș.

Potrivit odditycentral.com, Gacek are câteva recenzii de o stea, mai ales de la oameni care își exprimă îngrijorarea cu privire la greutatea sa sau la faptul că locuiește pe stradă, dar, în general, recenziile pisicii sunt de 5 stele. Cunoscut și ca „Regele străzii Kaszubska”, Gacek locuiește într-o cutie de lemn acoperită, în fața unui magazin stradal și, deși teoretic nu are stăpân, patronii magazinului îl îngrijesc. În afara casei sale, există un semn care îi atenționează pe trecători să lase pisicii bunătăți, într-un recipient sigilat și să se abțină de la a o mângâia atunci când își face somnul de frumusețe.

Mai multe articole despre:
motan motan obez gacek polonia