MENIU

Un celebru sportiv şi-a plătit cursa cu taxiul cu o medalie de aur. Ce s-a întâmplat apoi

Polonezul Pawel Fadjek, campion mondial la aruncarea ciocanului, şi-a plătit cu medalia de aur o cursă cu taxiul. Totul s-a petrecut după o noapte în care sportivul a băut câteva pahare în plus.

Sportivul polonez Pawel Fadjek, campion mondial la aruncarea ciocanului, a făcut un gest necugetat. Pentru că nu avea bani în portofel, tânărul în vârstă de 26 de ani a plătit o călătorie cu taxiul cu o medalia de aur, scrie The Mirror.

După ce a ieşit învingător la Beijing, Fadjek a rămas în oraş pentru a-şi sărbători victoria. După câteva ore bune de petrecere, ameţit de alcool sportivul a chemat un taxi. Numai că la finalul cursei, spre uimirea şoferului, acesta a decis să plătească nu cu bani, ci chiar cu medalia de aur recent câştigată.

Pawel Fadjek nu şi-a dat seama ce a făcut decâta doua zi, când s-a trezit din beţie. A sunat imediat la poliţie, iar oamenii legii au reuşit să îl găsească pe taximetristul care se îmbogăţise peste noapte.

Cel mai probabil, după ce a fost abordat de autorităţi, bărbatul a decis să înapoieze medalia.

Pawel Fajdek a câștigat titlul mondial la Beijing, cu o aruncare de 80,88 m. Polonezul a câștigat medalia de aur la ciocan și la Mondialele de la Moscova, în 2013, în timp ce la Europenele 2014 de la Zurich a obținut argintul. La JO 2012 a fost ultimul în finală după ce a ratat cele trei aruncări.