MENIU

Top lucruri pe care să le ştii despre "Lemonade", noul album al lui Beyonce

Beyoncé a lansat în weekend un nou album sub forma unui film intitulat "Lemonade" prin care aduce un omagiu perseverenței femeilor de culoare și face o trecere în revistă a vieții sale complexe alături de rapperul Jay Z, relatează AFP.

"Lemonade" este compus din piese noi inspirate din versurile poetei anglo-somaleze Warsan Shire prin care diva pop încearcă să treacă peste infidelitățile partenerului său bazându-se pe experiența femeilor afro-americane.

Câteva lucruri pe care să le ştii despre LEMONADE, noul album al lui Beyonce.

1. Lemonade este un statement feminist
 
 Cel mai important lucru pe care ar trebui să îl iei din toată această poveste despre cel mai recent album al lui Beyonce e că proiectul este unul profund feminist.

Uite cum: Beyonce a decis să lanseze încă un album surpriză despre un episod incert (până acum) din viață ei. Trădarea soțului ei Jay Z (un personaj cel puțin la fel de celebru și de puternic ca și ea) este motivul pentru care Beyonce a ales să creeze și să dea voce acestui album.

Structurat în mai multe capitole, care urmează stadiile durerii după modelul Kübler-Ross, albumul vorbește în primul rând despre o experiență profund feminină. Data fiind femeia despre care vorbim, ea este și una de culoare – de unde experiența ei revelată unui public larg devine încă mai puternică, pentru că rareori s-a întâmplat cq o artistă de culoare să fie atât de importantă pentru public cum e Beyonce. De asta ea, cântând, spărgând lucruri, manifestându-și public emoțiile, însoțită de o armată de alte femei, arată o fațetă nouă a unui star pop – cea a vedetei care găsește forța și consolare în suratele ei care, toate, luptă pentru aceeași cauza. Nu strică nici citatul din Malcolm X, care spune că cel mai puțin respectată persoană din America este femeia de culoare. Beyonce cere respect. Și, mai mult, îl impune.


 2. Lemonade e cel mai personal album al lui Beyonce
 
 De la episodul devenit public după Gala Met, când Solange, soră lui Beyonce, l-a bruscat pe Jay Z, întreagă lume a speculat pe temă vieții personale a lui Beyonce. Se pare că acum ea însăși a decis să pună capăt acestor speculații și să declare chiar ea ce s-a întâmplat. Dacă e să luăm de bune rândurile din Lemonade, e destul de clar că Beyonce a fost înșelata și că a parcurs un număr de stări ca urmare a acestui fapt.

O postură ingrată pentru una dintre cele mai idolatrizate femei din lume, dar mărturisirea ei publică prin intermediul acestui album nu face decât să îi răstoarne poziția.

Beyonce bănuită că ar fi fost înșelata este demnă de milă. Beyonce declarând sus și tare acest lucru e atât de asumată încât devine de temut. Și asta pare să vrea să transmită, cel puțin în parte, filmul. 

Mai multe aici.

Mai multe articole despre:
muzică Beyonce album artist Lemonade