MENIU

Top 10 destinaţii de weekend în România

Putini sunt cei care se pot mandri cu faptul ca au vizitat fiecare colt al Romaniei. Daca faci parte dintre cei care inca mai au multe de vazut in tara noastra, iti sugeram 10 dintre cele mai frumoase locuri, unde iti poti petrece cel putin weekendurile, daca nu un concediu intreg. Pe lista cu destinatii de weekend ne-am propus sa includem obiective turistice din majoritatea regiunilor tarii.

Descopera, asadar, cele mai frumoase 10 destinatii de weekend in Romania.

Locul 10 destinatii de weekend: cetatile Histria, Capidava si Enisala din Dobrogea

Dupa cum stim din cartile de istorie, primele orase romanesti au fost cetatile grecesti de la Marea Neagra. Daca iti alegi Dobrogea ca destinatie de weekend, include in traseul tau si cetatea Histria, construita in secolul 7 i. Hr. si nu ocoli muzeul local de unde vei putea afla toate informatiile despre istoria acestei cetati. Si pentru ca Dobrogea are multe de povestit, nu o parasi fara sa vizitezi cel putin inca doua cetati: Capidava, o cetate romana ridicata pe locul unei cetati dacice, si Enisala, cetatea genoveza inaltata in timpul ocupatiei otomane.

Locul 9 destinatii de weekend: Vulcanii noroiosi din judetul Buzau

Daca nu ai inca niciun plan pentru acest weekend, iti facem noi unul: viziteaza Vulcanii noroiosi din judetul Buzau. Acestia se afla in localitatea Berca si au fost declarati rezervatie naturala de tip geologic. Vulcanii noroiosi au aceeasi structura ca vulcanii adevarati, in interiorul lor avand loc aceleasi procese ca si in cazul vulcanilor mari. Vulcanii noroiosi sunt astfel niste vulcani in miniatura. Aparitia lor s-a datorat eruptiilor de gaze din pamant, acestea determinand aruncarea spre suprafata a unei "lave" formate din namol si apa. Fenomenul este spectaculos si unic in Europa, asa ca daca pana acum drumurile nu te-au purtat catre Vulcanii noroiosi, este timpul sa-i incluzi pe lista cu destinatii de weekend!

Locul 8 destinatii de weekend: rezervatia naturala de zimbri, judetul Neamt

Localitatea Vanatori din judetul Neamt se mandreste cu un parc natural imens, care cuprinde o rezervatie de zimbri, Padurea de Argint si Codrii de Arama, toate acestea adapostind animale si pasari pe cale de disparitie: zimbri, ursi bruni, cerbi carpatini, cerbi lopatari si gainuse de munte. Rezervatia de zimbri are doar 7 animale in captivitate, insa mai exista aproximativ 20 de zimbri lasati in libertate in scopul reproducerii si repopularii padurilor. Daca ajungi in aceasta zona din Moldova, fa-ti timp si viziteaza si Cetatea Neamtului aflata in imediata apropiere, dar si casa memoriala Ion Creanga din Humulesti.

Vezi mai multe pe Divahair.ro.