MENIU

Ți-a ieșit mâncarea mult prea iute? Iată ingredientele-minune care te scapă din încurcătură

Mâncare iute/ Foto: unsplash.com

Indiferent cât de bine gătim, se poate întâmpla ca preparatele să nu ne iasă întotdeauna așa cum trebuie. Însă, nu înseamnă că trebuie să le arunci. De exemplu, dacă mâncarea a ieșit prea iute, există câteva trucuri ca să o repari. Citește sfaturile de mai jos, cu siguranță îți vor fi de folos dacă o să ai o zi mai proastă și, din greșeală, o faci prea picantă. 

Pune în mâncare suc de lămâie sau oțet

Una dintre soluțiile la îndemână, în cazul în care mâncarea ți-a ieșit prea picantă, este să adăugi alimentele acide, cum ar fi sucul de lămâie sau oțetul. Acestea pot, cu siguranță, ajuta la neutralizarea gustului iute. Cum trebuie să procedezi mai exact? Adaugă treptat aceste ingrediente, gustând mâncarea între timp, pentru a obține gustul dorit. 

Lactatele pot ajuta la reducerea iuțimii

Mai există o altă variantă la fel de simplă. Poți pune lactate. Bucătarii susțin că, laptele, smântâna sau iaurtul pot ajuta la reducerea iuțimii prin contrabalansarea gustului. Aceste ingrediente pot fi adăugate la mâncarea fierbinte sau se pot servi separat, alături de preparate. 

Orezul și cartofii pot absorbii iuțimea

Poți apela și la produse din amidon. Experții în domeniu spun că, adăugarea amidonului, cum ar fi orezul sau cartofii fierți, poate ajuta la absorbirea iuțimii. Aceste ingrediente pot fi puse direct în mâncare sau pot fi servite separat, alături de preparatele mai usturate. Iar astfel te poți bucura de gustul pe care ți l-ai dorit încă de la început.

Și zahărul sau mierea pot reduce acest gust

De asemenea, o altă variantă pentru a repara mâncarea iute este să adaugi zahăr: Este bine cunoscut faptul că, adăugarea unui ingredient dulce, cum ar fi zahărul, mierea sau siropul de arțar, poate ajuta la reducerea gustului iute. Trebuie doar să adaugi treptat aceste ingrediente, gustând mâncarea între timp, pentru a obține gustul dorit. Îți dorim poftă bună!

Sursă text: Click.ro