MENIU

Tehnica de slăbit care face furori pe TikTok! În ce constă regula 30-30-30?

Tehnica de slăbit care face furori pe TikTok! În ce constă regula 30-30-30? /unsplash.com

O nouă tendință prescurtată 30-30-30 atrage atenţia utilizatorilor TikTok care îşi doresc să slăbeasc. Să fie, oare, o modalitate eficientă de a obţine kilogramele dorite, dacă ţi-ai propus ca în acest an să scapi de colăcei?

Nevoia de a menține o greutate normală a dus la apariţia multor metode de slăbit care au devenit virale pe reţelele sociale. Îngrăşarea creşte probabilitatea apariţiei bolilor de inimă, diabetului, hipertensiunii arteriale și anumitor tipuri de cancer. Mai mult, kilogramele în exces tensionează articulațiile, ceea ce duce la probleme de mobilitate, dar au fost corelate de cercetători de probleme de sănătate mintală, precum depresia.

În ce constă regula 30-30-30?

O metodă de slăbire nouă presupune consumul a 30 de grame de proteine în 30 de minute de la trezire, urmate de 30 de minute de exerciții fizice de intensitate scăzută. Alături de acești pași, metoda nu implică alte reguli, restricții sau numărarea caloriilor.

Rutina de dimineață a fost descrisă inițial de autorul Tim Ferriss în cartea sa „The 4-Hour Body”. Recent, regula 30-30-30 a devenit virală pe TikTok datorită lui Gary Brecka, un podcaster care vorbește despre diferite modalități de a-ţi îmbunătăți sănătatea fizică și mentală.

În două videoclipuri, care au strâns zeci de milioane de vizualizări până acum, Brecka dezvăluie modul în care regula 30-30-30 poate ajuta la slăbit și la controlul glicemiei.

@brecka.clip Use the 30/30/30 rule 💯 #garybrecka #weightloss #weightlosstransformation #health #women #womenshealth ♬ original sound - Brecka

Eficacitatea dietei depinde de fiecare persoană în parte, de obiectivele şi ambiţia fiecăreia. Este greu de spus dacă metoda 30-30-30 este utilă și dacă poate duce la pierderea în greutate, pentru că nu a fost studiată riguros, după cum spune, pentru Today.com, Tara Schmidt, dietetician Clinica Mayo, care adaugă: „Nu aș spune că micul dejun trebuie consumat într-o jumătate de oră de la trezire. De obicei, aș spune să mănânci micul dejun în câteva ore. Nu toată lumea poate digera mâncarea atât de devreme. Totuşi, cred că există un beneficiu să ai 30 de grame de proteine.‟. Adulții sănătoși ar trebui să consume zilnic 0,8 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală, conform recomandărilor Institutului de Medicină.

Citește continuarea pe clickpentrufemei.ro