MENIU

Supercarul suprem: 1400 CP şi o viteză maximă SF: 466 km/h

Hennessey va lucrează la cel mai spectaculos supercar al lumii. Numele său va fi Hennessey Venom F5, iar câteva dintre datele sale tehnice au fost anunţate oficial de producător: 1400 de cai putere scoşi dintr-un V8 biturbo de 7.0 litri şi o viteză de top de 466 de kilometri pe oră, scrie automarket.ro.

La baza noii versiuni a lui Venom va sta acelaşi Lotus Elise, însă caroseria nu va mai da de înţeles că între cele două modele există vreun grad de rudenie. Hennessey promite mult carbon care înlocuieşte zonele metalice, un coeficient aerodinamic demn de jocurile video şi mai ales un motor V8 care se află în acest moment în dezvoltare.

cei de la Hennessey s-au specializat în ultimii ani în dezvoltarea şi modificarea unor modele cunoscute din gamele constructorilor auto la fel de cunoscuţi.

Peste toate, însă, numele Hennessey este asimilat cu un model special: Venom GT. Dezvoltat pe platforma lui Lotus Elise, Venom GT a devenit în ultimele luni un model de sine stătător a cărui singur scop în viaţă pare să fie acela de a reprezenta un reper al supercar-urilor lumii. Iar încercarea prin care Hennessey Venom GT a reuşit în luna februarie a acestui an să doboare recordul absolut al vitezei de top atinse de o maşină de serie este cel mai bun argument în acest sens. Cu 435.22 km/h atinşi la Centrul Spaţial Kennedy din Florida, Venom GT a bătut recordul anterior (431.072 km/h), deţinut de Bugatti Veyron Super Sport încă din iulie 2010.

Mai multe articole despre:
supercar viteză maximă avea suprem Venom F5 1400 CP