MENIU

Studiul alarmant care ne arată că în doar câțiva ani vine sfârșitul lumii - Care e data când totul s-ar putea sfârși

Studiu alarmant: sfârșitul lumii vine în 2040

O predicție apocaliptică vizează anul 2040! Sunt cercetători care anunțau încă din 1972 că o catastrofă socială va avea loc la jumătatea secolului XXI din cauza epuizării resurselor. O echipă de audit confirmă anul acesta că ce au prezis cercetătorii acum 50 de ani s-ar putea adeveri. 

Cercetătorii americani din anii 70 au pornit o analiză pentru a afla traiectoria omenirii în următoarea sută de ani. Factorii de la baza studiului sunt populația, producția industrială, natalitatea, bunăstarea socială, poluarea și evoluția ecologică.

,,Deci asta este situația, populația va crește, calitatea vieții va scădea și resursele naturale vor fi mai puține. Așa cum populația crește începând cu 1980, la fel și poluarea crește semnificativ. Sunt mai multe gunoaie. Dar din 1980 până în 2020 poluarea crește colosal’’, avertizează echipa de audit.

Cu toate acestea, creșterea economică mondială va duce la un declin fără precedent, pentru că majoritatea resurselor se vor termina, mai arată raportul.

,,Calitatea vieții se va duce direct în jos, chiar la zero. Poluarea va deveni atât de serioasă, încât va omorî oameni. Deci populația se va diminua. La acest nivel, în jurul anilor 2040-2050 lumea civilizată așa cum o știm noi va înceta să existe’’, mai precizează specialiștii.

În 2021, Gaya Herrington a verificat și ea studiul din 1973, folosind chiar câțiva factori în plus, dar și datele actuale. Analiza ei arată că datele sunt chiar și mai îngrijorătoare pentru că resursele s-ar termina chiar mai repede, iar poluarea ar crește și mai mult.

Lumea ar putea intra într-un colaps total chiar înainte de anul 2040, apoi rând pe rând vor apărea crize sociale, de producție, de alimente și de sănătate care să ducă la decimarea serioasă a populației.