MENIU

Singurul concert Nightwish fără efecte pirotehnice, în memoria victimelor de la Colectiv

Concertul Nightwish care va avea loc la Bucureşti, pe 10 decembrie, se va desfăşura în condiţii speciale.

Membrii trupei finlandeze Nightwish au anunţat că, din respect pentru tragedia petrecută în clubul Colectiv, în show-ul din Capitală nu vor folosi niciun fel de efecte pirotehnice.

"Din respect pentru cei care nu mai sunt, nu vom folosi efecte pirotehnice în spectacolul de la București, ci vom pregăti o producție cu totul specială, integral dedicată victimelor acestei teribile tragedii", a explicat Tuomas Holopainen, liderul formaţiei

"Am împietrit când am aflat prin ce treceți voi în România. Această tragedie nu ar fi trebuit să se întâmple; atât de mulți oameni plecați dintre noi și aflați în suferință de atunci. E chiar mai trist pentru noi, muzicienii, că totul a început în timpul unui eveniment muzical. Încă de la primul nostru concert din România, în 2004, am trăit împreună multe momente frumoase cu români extraordinari. Gândurile și sentimentele mele sunt cu voi. Nu abandonați speranța. Fiți puternici!", a adăugat artistul.

De asemenea, organizatorii concertului din România al trupei Nightwish, ARTmania Events, s-au declarat profund îndureraţi de tragedia din Colectiv.

"În aceste zile grele am pierdut prieteni dragi și colegi. Nu vă vom uita niciodată și vă promitem că veți fi în gândul nostru în fiecare acțiune pe care o vom face. Suntem cu sufletul alături de toți cei care acum au nevoie de curaj și forță pentru viață, am făcut și vom continua să facem tot ce putem ca să îi ajutăm pe cei rămași în spitale, atât moral, cât și financiar. Suntem alături de voi!", au transmis ei.

Pavilionul Central Romexpo în care va avea loc concertul formaţiei Nightwish dispune de toate dotările necesare pentru buna desfășurare a evenimentului, beneficiind de echipamente de prevenire a incendiilor și suficiente ieșiri de evacuare adaptate capacității locației, se precizează într-un comunicat de presă remis Realitatea.NET.

Cupola centrală de la Romexpo este dotată cu 28 hidranți interiori și 12 exteriori, 616 sprinklere de apă și drencere declanșate automat de senzorii detectori de incendiu plasați pe fiecare stâlp de susținere, la fiecare nivel în parte, precum și cu un sistem de evacuare a fumului cu 24 de trape cu acționare automată, situate pe tavanul cupolei.

Singurul concert din sud-estul Europei dedicat celei mai renumite formații de symphonic metal va putea găzdui peste 5.000 de iubitori ai muzicii rock din România, Bulgaria, Grecia și țările învecinate.