MENIU

Sfaturi de care să ții cont pentru o curățenie de nota 10 - Trucuri pentru a termina rapid

Sfaturi de care să ții cont pentru o curățenie de nota 10 - Trucuri pentru a termina rapid

Curățenia îți răpește o bună parte din timpul liber, iar acest lucru te scoate din minți? Ei, bine, există câteva trucuri care vor face din curățenie o activitate mult mai rapidă. 

Activitățile casnice sunt necesare, însă nu sunt întotdeauna foarte plăcute, mai ales dacă ne ocupă un weekend, în special unul însorit de vară în care vrem să mergem la piscină sau să ne relaxăm într-o drumeție. Îți propunem câteva trucuri pe care le poți folosi pentru a transforma curățenia într-o activitate mai rapidă și mai puțin solicitantă și, de asemenea, câteva idei despre cum să înveți copiii despre importanța curățeniei în casă.

Metode de curățenie rapidă

Iată câteva idei care să-ți ușureze momentul în care te apuci de curățenie și care să transforme această activitate într-un mai rapidă.

1. Pune coșuri și cutii de depozitare în fiecare cameră

Având un coș sau o cutie de depozitare la îndemână, atunci când faci curățenie poți aruncă acolo toate lucrurile de care te încurci dacă vrei să ștergi praful, să aspiri sau să speli pe jos. Revistele, jucăriile celui mic, precum și încărcătoarele de telefon ori alte gadgeturi pot fi depozitate în asemenea coșuri sau cutii. Astfel, nu vei mai pierde timp încercând să le găsești un loc și vei ști întotdeauna unde să le cauți.

2. Cuptorul cu microunde se poate curăța singur dacă folosești apă și lămâie

Umple un bol de sticlă cu o cană de apă și zeamă de la o lămâie. Introdu bolul în cuptorul cu microunde și pornește cuptorul. După 3 minute, scoate bolul cu apă și lămâie din cuptor și folosește o cârpă pentru a îndepărta toată murdăria înmuiată de pe pereții cuptorului. Vei observa că mizeria nu opune rezistență, ci este îndepărtată în câteva secunde.

3. Pune totul în mașina de spălat vase

Nu chiar tot, însă multe lucruri din gospodărie pot fi curățate cu ajutorul mașinii de spălat vase. Nu doar farfuriile și ustensilele din bucătărie pot fi spălate în mașina de spălat vase, ci și rafturile din frigider, jucăriile copiilor ori alte obiecte de prin casă care au nevoie de o curățare.

4. „Învață” blenderul să se curețe singur

Clătește blenderul cu apă caldă, apoi umple-l până la jumătate cu apă fierbinte și adăugă și câteva picături de detergent de vase. Pornește blenderul și lasă-l să meargă câteva secunde, apoi clătește-l bine și gata, este ca nou.

5. Acoperă baza cuptorului cu folie de aluminiu

Un alt truc de curățenie rapidă este să întinzi folie de aluminiu într-un strat, la baza cuptorului. Astfel, grăsimea și resturile de mâncare care vor cădea în timpul gătitului vor rămâne pe folia de aluminiu, pe care o poți schimba o dată pe săptămână în doar câteva secunde. Altfel, știi că îți ia mult mai mult timp să cureți cuptorul după fiecare utilizare.

Citește continuarea pe doc.ro

Mai multe articole despre:
curatenie toamna trucuri