MENIU

Sfaturi ca să alegi bine pasta de dinţi

<p>De ce fiecare pastă de dinți are o culoare diferită &icirc;n partea de jos</p>

Multitudinea de sortimente de pasta de dinti de pe piata iti ofera solutii pentru toate problemele dentare, fie ca ai dinti sensibili, ingalbeniti sau carii. Nu ceda in fata publicitatii atunci cand cumperi pasta de dinti.

Iti oferim 7 sfaturi ca sa alegi bine pasta de dinti.

1. Pasta de dinti care albeste

Dintii isi schimba culoarea din doua motive: anumite produse, cum ar fi ceaiul, cafeaua sau tigarile pateaza dintii sau are loc o colorare intrinseca (smaltul este in mod natural mai inchis la culoare decat la alti oameni). In cazul in care dintii sunt patati din cauze externe, exista paste de dinti care albesc dintii, gratie componentilor abrazivi ce vor indeparta petele. Atunci cand este folosita gresit, pasta de dinti pentru albire poate fi periculoasa. Cea mai mare parte a oamenilor cred ca daca folosesc mai multa pasta decat este recomandata pe tub, dintii se vor albi mai repede. In acest caz exista riscul ca smaltul sa se uzeze rapid si gingia sa se contracte. Este recomandata alternarea pastei de dinti de albire cu o alta, neabraziva.

Pasta de dinti de albire nu trebuie folosita de catre copii. In cazul colorarii naturale a dintilor, pasta de dinti de albire nu iti va fi foarte folositoare. Mergi la dentist, care iti va recomanda o tehnica de albire dentara ce ti se potriveste.

2. Pasta pentru dinti sensibili

Pentru dinti sensibili la rece sau la caldura, exista multe tipuri de pasta de dinti. Atunci cand alegi un astfel de produs, este important indicele de abrazivitate dentara, numit RDA. Alege o pasta pentru dinti sensibili care contine un abraziv delicat (RDA intre 40 si 60). Pentru a avea eficienta, pasta pentru dinti sensibili poate fi folosita timp de cel putin o luna, nu te astepta la rezultate dupa primele utilizari.

Articol integral la: http://www.curademiere.ro/7-sfaturi-ca-sa-alegi-bine-pasta-de-dinti/

Mai multe articole despre:
sfaturi pastă de dinţi dinţi sensibili