MENIU

Mașini care au făcut istorie acum câteva decenii

<p>Volvo 850 T-5R</p>
<p>Audi V8 Quattro</p>
Mercedes-Benz 450SEL
Lancia Thema

In anii '80-'90 se ducea o adevarata cursa in segmentul sedanurilor de dimensiuni medii si mari. Europenii aveau un front propriu, in care nu amestecau modelele japoneze si americane ale vremii. Insa chiar si asa, vremurile de acum 20-30 de ani erau bogate in autoturisme extrem de interesante. Iata cele mai putin cunoscute sedan-uri si limuzine care au facut istorie acum cateva decenii, scrie 4tuning.ro.

Audi V8 Quattro, Volvo 850 T-5R, Mercedes-Benz 450SEL 6.9, Lancia Thema 8.32 sau  Lotus Opel (Carlton) se numără printre mașinile  mai puțin cunoscute care au făcut istorie acum câteva decenii.

Mercedes-Benz 450SEL 6.9 o adevarata minune tehnologica a ramas in istorie drept cea mai rapida limuzina a vremii.

E vorba de Mercedes-Benz 450SEL 6.9, urmasul lui 300SEL 6.3, o masina ce era la baza un model din Clasa S cu multe modificari si imbunatatiri. Printre cele mai notabile se numara sistemul de ABS, acest model fiind primul din lume ce putea fi cumparat cu asa ceva, optional.

In plus, suspensia era de tip hidro-pneumatica cu auto-nivelare, ceea ce oferea un confort sporit. Motorul era un V8 de 286 cp si un cuplu de 549 Nm, ce putea impinge limuzina grea de aproape 2 tone la viteze de peste 250 km/h. Masina mai avea geamuri electrice, sistem de climatizare, scaune incalzite si multe alte dotari de lux. Insa toate aceste trasaturi veneau cu un pret. La acea vreme, acest model costa cam cat un Rolls-Royce. Citeste mai mult...