MENIU

Secretul din cel mai scump telefon Huawei! Compania nu vrea să știi asta

Huawei are pe piață un mega telefon: P30 Pro. Compania laudă performanțele foto-video ale telefonului, dar în el ascunde un secret despre care producătorul n-a vorbit până acum. Tu, ca posibil client, e bine să știi. Și asta îți arată că nu contează foarte mult cine produce un telefon sau o componentă, ci cum face acele elemente să exceleze la cele mai importante sarcini de zi cu zi. 

Huawei P30 Pro este un telefon care face fotografii bune și chiar foarte bune. Iar aici are și un zoom incredibil: 5x și 10x și se poate duce până la 50x. Asta e deja în lumea camerelor foto dedicate.

Huawei se laudă că sistemul foto este realizat în parteneriat cu celebrul producător foto Leica. Ceea ce-i adevărat, dar doar până într-un punct. Realitatea e că toți senzorii foto din telefon sunt realizați de Sony. Da, Sony e rival pentru Huawei, dar și furnizor de componente. 

Care-i adevărul despre camera foto de pe telefonul Huawei?

Probabil că te întrebi de ce nu face și un telefon Sony poze la fel de bune. Ei bine, trebuie să știi că japonezii sunt cel mai mare producători de senzori foto pentru telefoane din prezent. Probabil că majoritatea telefoanelor de top folosesc senzori foto de la ei. În schimb, telefoanele Sony fac fotografii decente, dar nu rup gura târgului.

Răspunsul scurt e că nu totul ține de senzori, așa cum e cazul și pentru P30 pro.

Modul în care un producător alege să folosească  senzorii foto, dar și cum procesează imaginea, a ajuns să fie mai important. 

Iar în cazul Sony mai e ceva de spus. Compania domină pe segmentul foto, pe camere profesionale, dar imaginile finale de pe telefon nu sunt deloc lăudabile. Și japonezii s-au gândit să dea o explicație, dar nu este una foarte bună.

„Suntem o singură companie, dar există bariere și echipa Alpha (n.r. departamentul foto mirrorless) nu vrea să ofere anumite lucruri echipei Mobile deoarece nu vrei într-un telefon să ai aceleași caracteristici pe care le-ai găsi în mod normal pe o cameră de 3000 de lire sterline", a declarat Adam Marsh, manger al diviziei de marketing al Sony, într-un interviu publicat recent.

Pe scurt, le-a fost frică că telefoanele o să facă fotografii prea bune și astfel oamenii să nu mai cumpere aparate foto.

Sursa

Mai multe articole despre:
Sony telefon Huawei