MENIU

Se implinesc 10 ani de la aparitia primului videoclip pe Youtube

Cu zece ani în urmă, la 23 aprilie, se scria prima pagină a istoriei în imagini a internetului. În 2005 era postată prima înregistrare video pe Youtube. Protagonistul filmuleţului de 18 secunde este chiar unul dintre fondatorii platformei, iar materialul său poate fi încă vizionat.

Am ajuns la ţarcul elefanţilor. Cel mai interesant lucru legat de ei este că au trompe foarte, foarte lungi. Este grozav. Cam atât am avut de spus.

De la un clip de 18 secunde în prima zi, acum sunt încărcate pe Youtube, în medie, 300 de ore de filmare în fiecare minut, iar lunar internauţii urmăresc şase miliarde de ore de înregistrări. Fondatorii au vândut platforma gigantului IT Google şi au încasat fiecare aproximativ 65 de milioane de dolari. Youtube este locul de unde pornesc aşa numitele clipuri virale pe internet. A rămas în istorie primul care a depăşit pragul celor un miliard de vizualizări.


Potrivit statisticilor, 6,5 milioane de români accesează lunar platforma video, iar două treimi dintre ei o fac pentru a urmări videoclipuri.

Mai multe articole despre:
aniversare YouTube videoclip