MENIU

Revoluție pentru camera de pe telefon: ce nebunie au mai făcut producătorii acum?

Smartphone-urile actuale au tot mai multe camere, cu tot mai mulți megapixeli. În acest moment, există telefoane cu camere foto de 48 de megapixeli, dar în acest an s-ar putea lansa telefoane cu senzori foto de 64 megapixeli și chiar cu 100 de megapixeli. Așadar, nu va fi ridicol să spui, până la finalul anului, că ai un telefon cu o cameră foto de 100 de megapixeli și să te lauzi cu asta. Nici aparatele foto dedicate n-au așa ceva.

Coreeni de la Samsung au anunțat un nou senzor foto pentru telefoanele mobile cu o rezoluție mai mare decât oricare altul existent pe piață în acest moment.

ISOCELL Bright GW1 este un senzor de 64 megapixeli cu o dimensiune a pixelilor de 0,8 microni, la fel ca senzorul foto de 48 MP din prezent. Asta înseamnă că noul senzor va fi mai mare și va capta mai multă lumină.

Camera foto de 64 de megapixeli va produce imagini de 16 MP prin combinarea a patru pixeli într-unul mai mare (același proces are loc și în cazul camere foto de 48 MP ce scoate poze de 12 MP).

A devenit ceva obșinuit să vedem telefoane cu camere foto de 40 sau 48 de megapixeli. Samsung, dar și alți producători chinezi precum Huawei, Oppo, Vivo sau Xiaomi sunt doar câteva nume din industrie care au produse cu astfel de camere foto.

Compania va începe producția în serie a senzorului de 64 de megapixeli în a doua jumătate a anului. Așa că vom putea vedea telefoane cu cameră foto de 64 MP cândva la sfârșitul lui 2019, mai ales dacă și Sony decide să lanseze un senzor similar.

Recent, un director executiv Qualcomm a declarat că procesoarele companiei sunt gata să suporte telefoane cu senzori foto de 64 MP sau de 100 MP. Tot acesta a mai spus și că sunt câțiva producători care vor lansa modele de telefoane cu camere foto de 64 sau 100 MP.

Sursa

Mai multe articole despre:
Camera telefon