MENIU

REŢETE DE POST. Cel mai bun şi simplu desert de post: mere umplute cu arpacaş

RETEŢE DE POST. PRĂJITURI DE POST. Merele umplute cu arpacaş şi fructe uscate sunt un un desert gustos şi simplu de preparat. În plus, este ideal pentru perioada postului, întrucât conţine doar ingrediente vegetale.

REŢETE DE POST. Pentru a prepara acest desert (pentru patru persoane) ai nevoie de 100 grame arpacaş, 4 mere (circa 700 grame), 20 grame margarină, zeamă de la jumătate de lămâie, 100 grame caise uscate, 50 grame prune uscate, 50 mililitri apă, 2 linguri fistic, 2 linguri miere, 2 linguri nuci.

Se fierbe arpacaşul circa o oră în apă multă, se scurge şi se pune deoparte. Se spală merele, se taie căpăcelul, se scobesc cu grijă, iar miezul se taie cubuleţe, se căleşte în margarină şi se stinge cu zeamă de lămâie.

Caisele, prunele şi nucile tăiate mărunt se încorporează - împreună cu apa - în miezul de mere şi se lasă să fiabră încet circa 10 minute.

Se adaugă şi arpacaşul fiert, se amestecă bine şi se umplu merele. Se ung de jur împrejur cu miere şi se coc aproximativ 15 minute în cuptorul încins la 170 de grade.

Sursa: Formula AS