MENIU

Rețeta minune de ciorbă de varză pentru detoxifierea organismului. Leacul simplu și ieftin din bucătăria românească

Rețeta minune de ciorbă de varză pentru detoxifierea organismului

Ciorba de varză murată este unul din cele mai bune leacuri din bucătăria tradițională pentru fortificarea metabolismului, dar și pentru detoxfiere și pierderea în greutate.

Ciorba de varză murată este recunoscută ca fiind un adevărat elixir de sănătate specific bucătăriei tradiționale românești. Acest preparat este nu numai sățios și hidratant, ci are un efect de detoxfiere al întregului organism, de reglare al colesterolului și implicit de slăbire în greutate.

Cel mai important în prepararea acestui ingredient este să folosiți ingrediente naturale și să renunțați la aditivi precum aromele sintetice și sarea în exces.

Datorită fapului că varza murată conține deja o cantitate importană de sare, ciorba nu mai are nevoie de sare adăugată.

Ingrediente: 

– o varză murată
– doi morcovi
– două rădăcini de pătrunjel
– o ţelină mică
– o ceapă
– un ardei iute
– patru linguri de ulei
– piper, după gust
– boia de ardei dulce

Varza murată se pune mai întâi la scurs, apoi pentru a îndepărta surplusul de sare e nevoie să o desfaceți în foi și să lăsați peste noapte în apă rece.

După ce varza s-a scurs o tăiați în fâșii subțiri de tip „fideluță”, apoi curăţați morcovul, ţelina şi pătrunjelul și dați-le prin răzătoare. Tocați mărunt ceapa, iar roșiile tăiați-le cubuleţe.

În oala de fiert ciorba, se adaugă uleiul şi se pune la călit ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, la fel şi păstârnacul. Se lasă puţin să se înmoaie şi se adaugă varza şi cartofii cubuleţe. Se pune apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă ciorba de varză şi se lasă la fiert.

Se adaugă roşiile fără pieliţe, zeama de varză şi se mai lasă să dea un clocot. Când ciorba de varză este gata, deasupra se presară cimbrul uscat şi se stinge focul.

Ciorba de varză murată este foarte des consumată în curele de slăbire datorită beneficiilor pe care le aduce organismului. Cu puține calorii, acest remediu tradițional este extrem de gustos și ușor de pregătit.

Mai multe articole despre:
reteta ciorba de varza detoxifierea organismului