MENIU

Rețeta de piure cremos de cartofi, ideal la o friptură suculentă - 2 mici trucuri care schimbă totul

Această rețetă de piure cremos de cartofi este cea mai bună variantă pe care o ai pentru o masă, mai ales ca garnitură pentru o friptură suculentă. 

 

Dacă te-ai săturat de veşnicul şi banalul piure de cartofi pe care-l ştii, încearcă această rețetă de pire cremos și vei fi surprins. 

E foarte simplu de preparat şi îl poţi mânca şi aşa, ca atare, dacă eşti pe fugă sau vrei doar o gustare.

 

Piure cremos de cartofi - Ingrediente

 

6-8 cartofi sare 1/2 cană lapte 120 g brânză gruyere o mână de busuioc proaspăt o mână de pătrunjel proaspăt 2 căţei usturoi pisaţi 1 lingură unt sau ulei măsline piper

Brânza Gruyere este o brânză tare din lapte de vacă, dulce, dar ușor sărat.

 

Care este secretul unui piure de cartofi pufos

 

După ce s-au făcut cartofii (au fiert) şi îi scurgi, dacă îi pui înapoi în oală şi îi laşi pe flacăra la minimum pentru a-i usca, va fi o mare diferenţă. Nu durează decât un minut, sau poate două. Acest truc se  folosește pentru a îndepărta excesul de apă care a mai rămas în cartofi.

 

Piure cremos de cartofi - Mod de preparare

 

Curăţă şi taie cartofii în jumătăţi, apoi se pun într-un vas pe foc. Acoperă cu apă şi lasă la fiert la flacără medie până când se înmoaie.

Apoi se scurg bine și se mai lasă puțin pe foc pentru a îndepărta apa, așa cum s-a explicat mai sus: Se pun cartofii înapoi în tigaie pentru 1-2 minute.

Apoi se zdrobesc cartofii, cu mixerul, furculiţa sau cu alte ustensile din bucătărie. Este de preferat un mixer pentu că urmează amestecul cu celelalte ingrediente.

Adaugă atâta lapte cât ai nevoie pentru un piure pufos.

Dă brânza pe răzătoarea mare şi arunc-o în piure.

Adaugă untul şi lasă-l să se topească.

Apoi, pune şi usturoiul, pătrunjelul şi busuiocul în mixer şi amestecă până devine o compoziţie omogenă.

Tot amestecul trebuie să stea şi la cuptor. Nu mult. Doar un sfert de oră, într-un vas uns cu unt, pentru un gust complet.

 

Sursa: clickpoftabuna.ro