MENIU

Rețeta de pască cu brânză zburată a bucătăresei Sanda Marin

Mai sunt câteva zile până la Paște, iar pregătirile sunt în toi în toate casele! Pe lângă vestitele prăjituri care fac furori la toate sărbătorile din an, un preparat inedit este pasca. Acum, în prag de sărbătoare, bucătăreasa celebră, Sanda Marin, a dezvăluit o nouă rețetă pentru gospodine: pasca cu brânză zburată. 

Rețetă specială de pască cu brânză zburată

Pentru început, se pregăteşte umplutura. Se pun într-o oală de lut 2 litri de lapte, peste care se toarnă smântână. Ulterior, acestea ajung pe foc, apoi se toarnă în strecurătoare şi se lasă o jumătate oră să se scurgă.

Iese astfel o brânză dulce, care se trece prin sită. Se adaugă 100 de grame de unt și se amestecă până când iese o cremă densă. Ulterior, se pune zahăr după ochi, 2-3 linguri de făină și 4 albușuri bătute spumă. După preferințe, se pot pune și stafide.

Se îmbracă forma de pască cu aluat de cozonac, iar apoi se pune umplutura. Deasupra, tot din aluat, se fac forme subţiri care se ung cu al­buş. Toată compoziția se bagă la cuptor, unde se coace timp de o oră, la foc potrivit. 

Poftă bună și sărbători fericite!